Prihodnji teden v Slovenijo prihajajo prvi odmerki cepiva podjetja Johnson & Johnson

Prihodnji teden bo v Slovenijo prišlo tudi 7000 odmerkov cepiva podjetja Johnson & Johnson, so za STA pojasnili na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ). Poleg na NIJZ pričakujejo še 40.950 odmerkov cepiva proizvajalca Pfizer in BioNTech ter 4800 odmerkov cepiva podjetja AstraZeneca.

Na NIJZ pričakujejo, da bodo v prihodnjem tednu izpolnili vsa naročila cepilnih centrov. Starejšim od 65 let, stanovalcem domov za starejše in posebej kroničnim bolnikom bo namenjenih 53.854 odmerkov mRNA cepiva. Okoli 2700 odmerkov cepiva AstraZeneca pa bo namenjenih starejšim od 60 let.

Nekaj odmerkov Moderne rezervirano za cepljenje z drugim odmerkom

V tem tednu je sicer Slovenija prišlo 55.350 odmerkov cepiva. V sredo je tako NIJZ prejel 40.950 odmerkov cepiva podjetja Pfizer, v četrtek pa 14.400 odmerkov cepiva Moderna.

V centralnem skladišču pa ostaja 2000 odmerkov cepiva Moderne, ki je rezervirano za cepljenje z drugim odmerkom, in 14.400 odmerkov, ki so jih prejeli ta četrtek. Prav tako imajo tudi 19.700 odmerkov cepiva podjetja AstraZeneca, ki bo izdano v naslednjem tednu in je rezervirano za cepljenje z drugim odmerkom.

Slovenija s podpisano eno pogodbo s podjetjem Johnson&Johnson

Spremembe, povezane z dodatnimi sporočili cepilnih centrov, so mogoče, so sporočili. Nekatera naročila morajo še preveriti, so dodali.

Do sedaj ima Slovenija, kakor tudi vse druge države članice EU, podpisano eno pogodbo s podjetjem Johnson&Johnson, in sicer za dobavo 938.899 odmerkov, so za STA navedli na ministrstvu za zdravje.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar