Predvidoma naslednji teden razpis za sofinanciranje projektov za starejše

Slika je simbolična. Vir: pixabay.com

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko se je odločila podpreti javni razpis za sofinanciranje vlaganja v infrastrukturo za dnevne oblike varstva in začasne namestitve za starejše. Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti bo javni razpis objavilo predvidoma naslednji teden, njegov namen je sofinanciranje projektov za vzpostavitve enot za dnevne oblike varstva in začasne namestitve za osebe, starejše od 65 let, tako v programskem območju Vzhodna Slovenija kot tudi Zahodna Slovenija.

Skupna višina sredstev za izvedbo razpisa znaša 21,5 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 17,2 milijona evrov. Za programsko območje Vzhodna Slovenija bodo namenili 11,6 milijona evrov, za območje Zahodna Slovenija pa 9,9 milijona evrov. Namen razpisa je sofinanciranje projektov za vzpostavitve enot za dnevne oblike varstva in začasne namestitve za osebe, ki so starejše od 65 let, in sicer tako, da se zgradi, rekonstruira ali pa pridobi objekte, ki bodo primerni za opravljanje te dejavnosti. Predvideno je sofinanciranje 30 projektov, od tega 20 projektov vzpostavitve enot za začasne namestitve in deset projektov vzpostavitve enot za dnevne oblike varstva.

Na ministrstvu so zapisali, da bi tem razpisom prispevajo k prehodu z institucionalnih storitev na skupnostne oblike storitev, pomeni pa tudi prispevek na področju vključevanja starejših od 65 let v svoje domače okolje in širšo skupnost.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar