Vijoličasti izkoristili kiks Olimpije in prednost povečali na 10 točk

Foto: Grega Wernig, vir: NK Maribor

Gorica je v Ljudskem vrtu sicer drago prodala svojo kožo in se vse do zadnjega borila za remi, kar pa ji na koncu ni uspelo. Vijoličasti so tako izkoristili kiks Olimpije v Kranju in se pred derbijem Olimpiji oddaljili za 10 točk.

Prvi polčas ni dal vedeti, da se bo tekma tako razživela in da bomo v Ljudskem vrtu videli gole. Prvi polčas je namreč bil precej medel z obeh strani kot da si nobena ekipa ne želi preveč tvegati.
Drugi polčas pa je dal precej več dinamike in tudi tri gole. Vijoličasti, ki so bili močno oslabljeni, trener Darko Milanič pa je zaradi kazni tekmo spremljal s tribune, so se v prvem polčasu sicer mučili, vendar v 51. minuti z golom kapetana Marcosa Tavaresa povedli. Za gol je Tavaresu podal mladi Žan Kolmanič, ki je priložnost za igro dobil zaradi številnih odsotnosti in jo dobro izkoristil. Vodilni zadetek je za kapetana vijoličastih imel še dodatno težo, saj ga je dosegel na svoji jubilejni 500. tekmi v vijoličastem dresu.
Le pet minut po golu Tavaresa je na 2 proti 0 po podaji Amirja Derviševiča, prednost povečal Luka Zahovič. Mariborčani so nato igro nekoliko umirili, vendar je niso nadzorovali tako kot bi si želeli, saj so v 75. minuti prejeli zadetek. Mariborsko mrežo je po podaji iz kota z glavo zatresel Andrej Kotnik in poskrbel za napeto končnico. Kljub temu, da je Gorica pritiskala in na koncu tekme celo zahtevala 11-metrovko, do izenačenja ni prišlo.

Maribor: Kenan Pirić, Saša Ivković, Aleksander Rajčevič, Žan Kolmanič, Amir Dervišević, Alexandru Cretu, Denis Klinar, Luka Zahović (od 86. Nino Žugelj), Marcos Morales Tavares, Jasmin Mešanović (od 81. Dare Vršič), Felipe Santos.
Trener: Darko Milanič
Gorica: Gregor Sorčan, Uroš Celcer, Žiga Lipušček, Matteo Tomiček, Vladimir Oršolić (od 63. Matija Kavčič), Adel Halilović, Jaka Kolenc, Bede Amarachi Osuji (od 79. Adis Hodžić), Kristijan Šipek, Semir Smajlagić (od 64. Andrej Kotnik), Etien Velikonja.
Trener: Nermin Bašić

Oddaj komentar