Poziv Arsenoviču: “Župan, ne skrivajte napak Maribora pod preprogo”

Poročali smo o tem, da je MO Maribor našla začasno rešitev za most na Mariborski otok. Na neravne deske, so namreč položili, kot neke vrste “tepih”, saj je inšpekcijska odločba od njih zahtevala rešitev situacije.

Na Mestno občino Maribor in njenega župana Sašo Arsenoviča, so se sicer že pred inšpekcijsko odločbo obračala mestni svetniki in mediji, saj je most na Mariborski otok narejen vidno površno, kljub temu da še ni končan, a preko njega gre vsak dan več 10, če ne 100 ljudi, med njimi tudi najmlajši. Ni takšen most gotovo ni varen.

Neprimerna rešitev?

Po začasni rešitvi, se je na župana Arsenoviča z javnim pozivom obrnil tudi mestni svetnik Igor Jurišič, ki je zapisal: “V petek 5.8.2022 sem na vas naslovil kratek in izjemno jasen poziv: “Uredite most na Mariborski otok ZDAJ”, zato se upravičeno sprašujem, česa v tem kratkem pozivu niste razumeli. Čeprav ste na moj poziv odreagirali takoj (kar Vam štejem v dobro), ste to storili (žal) na povsem neprimeren način.”

Kot še dodaja predsednik SMS Zeleni, meni, da rešitev s preprogo seveda ni rešitev in pomeni dobesedno pometanje težav mesta pod preprogo: “Takšnega odnosa župana do mesta si Mariborčanke in Mariborčani niti ne želimo niti ne zaslužimo. Prav zato Vas ponovno in še bolj jasno prosim, rotim in pozivam: Uredite most na Mariborski otok ZDAJ in to tako, kot to zahteva stroka, saj se s tepihom ne norčujete le iz samega sebe, ampak predvsem iz mesta.”

Rešitev, naj bi bila predmet posmeha

Jurišič še doda: “Fotografije Vaše nadvse izvirne rešitve namreč krožijo po spletu in zaradi vašega odnosa do mesta so mnoge občanke in občani predmet posmeha. Prosim Vas, da problem mostu na Mariborski otok rešite z enako vnemo in odločnostjo, kot rešujete problem mopedistov, ki se vozijo mimo Vaših gostinskih lokalov. Hvala v imenu vseh, ki se z vašo nenavadno rešitvijo srečujejo na poti na Mariborski otok.”

Oddaj komentar