Pošta Slovenije Ministrstvu za javno upravo predala še en podatkovni center v Mariboru

Generalni direktor Direktorata za informatiko Jurij Bertok, generalni direktor Pošte Slovenije Boris Novak ter član poslovodstva Pošte Andrej Rihter ob predaji podatkovnega centra.

Pošta Slovenije in Ministrstvo za javno upravo Republike Slovenije (MJU) sta nadgradila dolgoletno sodelovanje na področju tehnoloških storitev. V mariborskem logističnem centru so včeraj Ministrstvu predali v uporabo visoko varni podatkovni center z dodatnimi pisarniškimi prostori in komunikacijsko povezljivostjo do centra v Ljubljani.

Generalni direktor Pošte Slovenije Boris Novak in član poslovodstva Pošte Slovenije Andrej Rihter sta generalnemu direktorju Direktorata za informatiko Ministrstva za javno upravo Republike Slovenije Juriju Bertoku v poštnem logističnem centru v Mariboru predala v uporabo visoko varni podatkovni center. Ministrstvo za javno upravo je namreč lani izrazilo potrebo po dodatnih kapacitetah podatkovnih centrov v Mariboru. Tako so najeli še en celotni visoko varni podatkovnega center kapacitete 100 m².

Pošta Slovenije danes razpolaga z 800 m² podatkovnih centrov (od tega jih 200 m² najema MJU). Podatkovni centri so zgrajeni na dveh lokacijah, in sicer v prostorih poštnega logističnega centra Maribor ter v prostorih poštnega logističnega centra Ljubljana. Zgrajeni so po najvišjih varnostnih standardih in imajo certifikat ISO 27001:2013 ter certifikat TIER III. Vsi podatki se hranijo v Sloveniji, stranke Pošte Slovenije pa so bančne in državne institucije, avtomobilska industrija, telekomunikacijski operaterji, šolstvo, IT podjetja ipd.

Oddaj komentar