Ponudniki praznične tržnice v Mariboru ne morejo skriti razočaranja, a se še naprej trudijo za redke obiskovalce

Ponudniki na praznični tržnici na Glavnem trgu v Mariboru se morajo letos konkretno prilagajati zaradi vseh preventivnih ukrepov, ki veljajo za delovanje prazničnih tržnic. Mnogi od njih že leta prodajajo na tržnicah ne samo decembra, ampak vse leto, in pravijo, da je letos precej slabše.

Svojo ponudbo izdelkov, hrane in pijače so nekateri tudi prilagodili. Nekateri so vse od prvega dneva na tej tržnici in bodo ostali tudi v naslednjem tednu. Med njimi je Robert Majhenič, ki za podjetje Leonida Žalik s. p., ponuja mnogo sladkih dobrot. Opaža pa, da je ljudi letos na sami tržnici bistveno manj in da je na tržnici zelo okrnjena ponudba. Ponudniki, kot je že znano, ne smejo zdaj streči hrane in pijače, ki bi jo obiskovalci pri stojnicah tudi pojedli. Meni, da je manj obiskovalcev na tržnici, ker je za obisk tržnice potrebno izpolnjevanje pogoja PCT.

Žiga Legnar, Napoj, se je odločil, da bo na praznični tržnici še danes in jutri. Lani je že bil na tej tržnici in ponujal izdelke iz doma pridelanih čilijev, sadja in zelenjave. Letos je ponudbo nekoliko razširil. Tudi sam pa opaža, da je bilo lani boljše, ni bilo ograje, ljudje so prihajali bližje, si ogledali ponudbo in poklepetali. Pravi, da se letos ponudniki trudijo in da ljudje tudi pridejo do njih, a precej manj kot lani. Zadovoljen je, da jih obiskovalci podprejo.

Podobno meni tudi Ivo Petrič iz Kmetije Frangež, ki bo prav tako še v naslednjem tednu na praznični tržnici. Na njihovi tržnici se najde živilske izdelke z njihove kmetije. Njemu se zdi center Maribora letošnjega decembra v primerjavi z lanskim precej bolj prazen. Ob tem razmišlja, da je na tržnici manj ljudi, po njegovem nekaj zaradi tega, ker morajo ljudje izpolnjevati pogoj PCT, nekaj zaradi tega, ker so letos vse trgovine odprte, lani v tem času pa niso bile. In zaradi tega mogoče ljudje manj iščejo darila na tržnici. Pravi še, da se ljudem zdi čudno, da na tržnici ne smejo streči hrane in pijače.

Dušan Pšajd iz Črnega bisera pravi, da pri njih že vrsto let pridelujejo aronijo, iz nje pa izdelujejo razne pijače. Na raznih tržnicah prodajajo že 20 let in ne pomni, da bi bilo kdaj slabše urejeno, kot zdaj, ko so za ograjo in jih ljudje gledajo na daleč, namesto da bi prišli do njih, v bližino stojnic. Pravi, da bi bilo boljše brez ograje, tako da bi ljudje lahko šli mimo, prodajalci pa bi jih lažje tudi nagovorili.

Da Praznična tržnica ni deležna veliko obiskovalcev in da je skorajda prazna, se je izkazalo tudi na našem obisku te tržnice, saj so le redki sprehajalci po trgu zavili v ograjen prostor. Prav tako so nekatere hišice, kjer bi morali biti ponudniki, zaprte in prazne.

Oddaj komentar