Uspešno zaključeno iskanje še enega ubežnika

Slika je simbolična. Vir: Pixabay.com

Uspešno je bilo zaključeno iskanje še enega ubežnika, ki je bil vključen v letošnjo kampanjo najbolj iskanih evropskih ubežnikov. Gre za kampanjo, ki sta jo konec letošnjega septembra zagnala Europol in Evropska mreža skupin za aktivno iskanje pobeglih oseb (ENFAST).

Kampanja dosega pomembne uspehe z objavo iskanih oseb na spletni strani www.eumostwanted.eu , tako zaradi neposrednih prijetij kot tudi koristnih namigov, ki pripeljejo do dejanskih aretacij, pri vsaki taki kampanji pa se tudi več ubežnikov samih preda zaradi prevelikega pritiska nanje, zapišejo v sporočilu za javnost.

37-letni iskani moški se je konec preteklega tedna sam zglasil na prestajanje kazni.

Letošnja kampanja s sloganom “Lahko jih pomagate razkriti. #GameOver”, v kateri sodelujemo tudi slovenski policisti, je usmerjena v intenzivno iskanje članov organiziranih kriminalnih združb. Slovenska policija je v kampanjo vključila tri iskane osebe, en ubežnik, iskan zaradi prestajanja kazni zaradi kaznivih dejanj zlorabe prostitucije in neupravičenega prometa s prepovedanimi drogami, je že na prestajanju kazni, še zapišejo.

Oddaj komentar