Ponudbi za Pristan predragi, razpis se ponovi

Med tem ko je dotrajani, srednji bazen Kopališča Pristan še vedno na suhem, je prvi razpis za izvajalca obnove “padel v vodo”. Prejeli so dve predragi ponudbi in razpis zaključili neuspešno. Z novim razpisom iščejo naprej.

Kopališče Pristan letos obeležuje 45 let obstoja, nekoč osrednji bazen za športnike v regiji pa je že od leta 2013 zaprt. Sprva so načrtovali 1,5 milijonov evrov vreden projekt obnove. Tega so uspeli racionalizirati na približno 550 tisoč evrov. Obnova se je že zdela korak bližje uresničitvi, a sedaj se bo čakanje spet podaljšalo. Razpis se je zaključil brez izbranega ponudnika. “Dobili smo dve ponudbi, obe previsoki, zato smo razpis zaključili brez izbire izvajalca. V proračunu je za to namenjenih 536 tisoč evrov, obe ponudbi pa sta znašali okrog 600 tisoč evrov,” je pojasnil Gregor Žmak, vodja Urada za šport na Mestni občini (MO) Maribor.

Dva razpisa za obnovo športnih objektov
V tem ali naslednjem tednu naj bi na MO Maribor ponovili razpis za iskanje izvajalca del v Pristanu. Ko bo ta izbran, naj bi dela stekla v roku treh mesecev. “Pristan bo končan v 90 dneh od podpisa pogodbe. Pričakujemo, da bo to konec pomladi,” je pojasnil Žmak. Ob Pristanu pa naj bi se kmalu nehalo večletno čakanje tudi za Dvorano Tabor. Naslednji teden naj bi se predstavniki MO Maribor sestali s projektanti in predstavniki Športnih objektov Maribor. Občina sicer naj ne bi imela v proračunu pripravljenega denarja, a predvidevajo manjše zneske in ne pričakujejo težav. Najprej pa bo treba podaljšati gradbeno dovoljenje. Direktor mestne uprave Simon Štrancar je pojasnil, da ga bodo lahko podaljšali na osnovi energetske sanacije: “Razpis za to bo izšel predvidoma naslednji teden“, je dejal Štrancar.

Oddaj komentar