Policisti identificirali 56 žrtev trgovine z ljudmi

Slika je simbolična. Vir: Facebook Preprecevanje trgovine z ljudmi

Po včerajšnjih, odmevnih hišnih preiskavah v Melju, so mariborski kriminalisti v sodelovanju z avstrijskimi varnostnimi organi izvedli zaključno akcijo predkazenskega postopka. Identificirali so 56 žrtev trgovine z ljudmi.

Med tem ko smo neuradno izvedeli, da je Gregor Jager, eden od osumljenih sodelovanja v združbi, še vedno v policijski obravnavi, so iz Policijske uprave Maribor sporočili, da so v postopku, ki ga je usmerjalo Specializirano državno tožilstvo Republike Slovenije ter ob mednarodni pravni pomoči avstrijskega tožilstva in ob tem identificirali 56 žrtev trgovine z ljudmi. Ta naj bi se dogajala v Melju (v Ulici heroja Jevtiča), kjer naj se ne bi izvajalo samo masaž, pač pa bordelske in erotične usluge. Več bo znanega kmalu.

Spomnimo: Včeraj so kriminalisti med opravljanjem hišne preiskave pridržali Gregorja Jagra, nazadnje zaposlenega v Farmadentu, Mariborčanom pa poznanega tudi po funkciji bivšega mestnega svetnika in nekoč vidnega predstavnika stranke Zares. Kriminalisti naj bi preiskovali sum trgovanja z ljudmi za prostitucijo. Ob Jagru naj bi bila v združbo vpletena tudi Andreja Ročnik. Po poročanju Večera je odredbo za včerajšnje hišne preiskave podpisal mariborski sodnik Janez Žirovnik.

Oddaj komentar