Pol leta pred iztekom pogodbe NK Maribor zapušča pomemben član

Mitja Viler zapušča NK Maribor po več kot desetih letih. Odigral je 357 tekem, osvojil 13 trofej, petkrat zaigral v skupinskem delu evropskih tekmovanj.

Na večni lestvici igralcev z največ nastopi na četrtem, v bogati zgodovini NK Maribor pa na posebnem mestu, kot eden simbolov klubske rasti v zadnjem desetletju. Mitja Viler ob sporazumnem dogovoru zaključuje skupno zgodbo, pol leta pred predvidenim iztekom pogodbe.

Sam izrazil željo za prekinitev pogodbe

“Izrazito na mojo željo smo prišli do skupnega dogovora. Zahvaljujem se vodstvu kluba, da mi je omogočilo odhod. Začutil sem, da je pravi trenutek za slovo, ko še imam željo po novih izzivih in sem sposoben še nekaj časa igrati na visokem nivoju. V Mariboru je prišlo do zamenjave generacij, kar je razumljivo po določenem obdobju. Klub je dobro pozicioniran, na levi strani se je Kolmanič izkazal in upravičil zaupanje. Hvala vsem v Ljudskem vrtu za zaupanje, za nepozabne trenutke, ki smo jih preživeli skupaj. Verjamem, da se bomo še videvali, ampak na nasprotnih bregovih,” je za uradno spletno stran poudaril Mitja Viler ob zaključku nepozabne zgodbe v vijoličastem.

O prvi kadrovski potezi po koncu jesenskega dela in posebnem mejniku športni direktor Oliver Bogatinov: “Trenutno obhajamo 60-letnico kluba in v zadnjem, najuspešnejšem desetletju je Mitja Viler prispeval pomemben, neprecenljiv delež na igrišču, izven igrišča pa je vedno bil zgled profesionalnega športnika. Težko je izreči slovo tako pomembnemu članu slačilnice, prav zaradi človeške veličine pa mi ni bilo težko ustreči njegovi želji.”

Oddaj komentar