To morate vedeti, če želite napolniti bazen

Vir: Pixabay.com

Mariborski vodovod sporoča informacije o možnostih polnjenja hišnih bazenov.

Vodo za polnjenje bazenov si lahko uporabniki na sistemu, ki ga ima v upravljanju Mariborski vodovod, zagotovijo na naslednje načine:

– Polnjenje bazena iz lastnega priključka. V tem primeru je kot strošek obračunana vodarina po ceniku občine, v kateri se bazen polni, prav tako pa se obračuna komunalna storitev za odvajanje vode (storitev zaračuna izvajalec javne službe za odvajanje in čiščenje komunalne in padavinske odpadne vode v občini). V tem primeru prosimo uporabnike, da v oddelek obračuna vode na Mariborskem vodovodu sporočijo stanje vodomera po končanem polnjenju bazena na telefonsko številko 02/320-77-00, tipka 1.

– Polnjenje bazena iz hidranta. Storitev se naroči na podjetju Mariborski vodovod. Polnjenje izvede delavec Mariborskega vodovoda. Strošek, ki se v tem primeru obračuna pa je vodarina po ceniku občine, v kateri se odjem vode izvaja, komunalna storitev za odvajanje vode (storitev zaračuna izvajalec javne službe za odvajanje in čiščenje komunalne in padavinske odpadne vode v občini) in strošek storitve Mariborskega vodovoda, ki je odvisen od lokacije polnjenja. Delavec Mariborskega vodovoda pred polnjenjem obvesti oz. se posvetuje z vodjo izmene v Sektorju črpanja vode Mariborskega vodovoda (na telefonski številki 031 329 253), ki mora biti seznanjen z odjemom na sistemu. Nastavna cev se za namen polnjenja bazena preko hidranta individualnim strankam ne izdaja.

– Polnjenje preko gasilskih društev. Storitev se naroči pri lokalnem gasilskem društvu. Odjemna mesta, kjer gasilci točijo vodo v cisterne za prevoz vode so vnaprej določena in jih je potrebno dosledno upoštevati. Pred točenjem mora gasilec, ki bo vršil odjem, to sporočiti vodji izmene v Sektorju črpanja vode mariborskega vodovoda (na telefonsko številko 031 329 253). Strošek je v tem primeru količina vode po ceniku občine, v kateri se odjem s strani gasilcev izvaja, komunalna storitev za odvajanje vode (storitev zaračuna izvajalec javne službe za odvajanje in čiščenje komunalne in padavinske odpadne vode v občini) in strošek, ki ga obračuna gasilsko društvo.

Kadar je v veljavi omejitev porabe pitne vode (npr. zaradi suše), se polnjenje bazenov ne sme izvajati nikjer na sistemu.

Voda iz bazena je opredeljena kot komunalna voda, s katero je treba ravnati v skladu z Uredbo o odvajanju in čiščenju komunalne odpadne vode (Uradni list RS, št. 98/15 in 76/17). Na podlagi Uredbe o okoljski dajatvi za onesnaževanje okolja zaradi odvajanja odpadnih voda (Uradni list RS, št. 80/12, 98/15) pa se v ta namen plačuje tudi okoljska dajatev.

Oddaj komentar