Pogojem za prodajo Farmadenta zadoščeno

FOTO: farmadent.si

Sinoči so zeleno luč pričetku postopkov prodajo Farmadenta dali tudi občinski svetniki Občine Hoče-Slivnica. To pomeni, da se prodaja lahko prične, saj z njo soglašajo večinski lastniki (Mestna občina Maribor) ter najmanj en solastnik (Občina Hoče-Slivnica).

S 14 glasovi za so občinski svetniki izrazili strinjanje s pričetkom postopka prodaje. “Moje mnenje je isto, da je treba pričeti s postopkom. Seveda pa v nadaljevanju pred samo prodajo, občinski svet še enkrat to potrdi, ker je razpolaganje s finančnim premoženjem. Takrat pa se bo tudi videlo kakšna bo cena, ker ni mogoče naprej ocenit“, je dejal župan Občine Hoče-Slivnica Marko Soršak.

Odgovor na vprašanje “kaj se bi zgodilo, če se ne bi šlo v pričetek prodaje”, po njegovem še ni čisto jasen, “v najslabšem primeru pa bi se Farmadentu odvzela licenca ali pa bi dobili začasno prepoved izvajanja dejavnosti ali kaj podobnega. Tudi zato je moje mnenje, da je treba začet. Če bo vmes drugače pojasnjeno, pa se prodaja še vedno lahko ustavi“, dodaja Soršak.

Marko Soršak, župan Občine Hoče – Slivnica.

Iz družbene pogodbe sledi, da se lahko postopek prodaje prične, ko se s prodajo strinjajo večinski lastniki in vsaj eden izmed solastnikov oziroma deležnikov. Sedaj je jasno, da so to voljo že izrazili na MO Maribor in na Občini Hoče-Slivnica, podobno namerno pa naj bi neuradno izkazali tudi na Občini Duplek.

1 KOMENTAR

Oddaj komentar