Po spodnje perilo in nogavice v živilske prodajalne, ne pa v specializirane prodajalne z oblačili

Slika je simbolična. Vir: Pixabay.com

V rdečih regijah je po sklepu vlade dovoljena prodaja spodnjega perila in nogavic od 30. januarja naprej. Toda to še ne pomeni, da se lahko trgovine z oblačili odprejo. Spodnje perilo in nogavice bodo kupci smeli kupiti le v živilskih prodajalnah.

Kar se tiče drugih oblačil, pa še vedno velja, da jih v trgovinah še ne smejo prodajati. V regijah, ki so v rdeči fazi, ostajajo sicer ukrepi enaki, kot so bili do sedaj, le prodaja spodnjega perila in nogavic je dovoljena, a še ta z omejitvami. V prodajalnah, ki v pretežni meri prodajajo živila, blago za osebno nego in čiščenje, se namreč dovoli prodaja nogavic in perila. To so ponovno potrdili na današnji novinarski konferenci vlade, na kateri so na novinarsko vprašanje, zakaj se še ne sme odpreti specializiranih trgovin z oblačili, odgovorili, da vsak dan tehtajo, kaj bi bilo najbolj smiselno za narediti.

Statistične regije, kjer bo mogoče kupiti nogavice in spodnje perilo od 30. januarja 2021, so Osrednjeslovenska, Podravska, Gorenjska, Koroška, Primorsko-notranjska, Pomurska in Savinjska.

1 KOMENTAR

Oddaj komentar