Priprli Mariborčana, ki sta prevažala drogo

Foto: PP Gorišnica.

43 in 44 let stara Mariborčana sta nameravala zadnji avgustovski dan iz Hrvaške v Slovenijo peljati 22 kilogramov konoplje. Policisti so ju izsledili in kazensko ovadili.

Policist Policijske postaje (PP) Gorišnica je opravljal svoje naloge na otoku Pagu na Hrvaškem, ko je prejel obvestilo, da pri Mali vasi oz. Forminu, na območju struge reke Drave, neznanci izvajajo žetev prepovedane droge konoplje, ki jo tlačijo v plastične vreče. O tem je seveda takoj obvestil svoje kolege v Gorišnici, ki so nemudoma pričeli s pregledom težko prehodnega in močno poraščenega območja v predelu struge reke Drave. Kmalu so izsledili kraj opisanega dogajanja in prijeli dva osumljenca.

Foto: PP Gorišnica.

12 vreč konoplje
Policisti so na kraju našli 12 vreč, v katerih je bila sveže požeta in na manjše kose narezana prepovedana droga konoplja. Ko so jo policisti posušili in stehtali, so ugotovili, da zaseg znaša kar 22 kg. Policisti so oba osumljenca, 43 in 44 let stara Mariborčana, ki ju Policija še ni obravnavala, pridržali. S kazensko ovadbo so ju privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku ptujskega Okrožnega sodišča, ki je zoper oba odredil pripor.

Parcela konoplje po žetvi. Foto: PP Gorišnica.

Oddaj komentar