Po pustu se začne akcija 40 dni brez alkohola, letošnja ambasadorka akcije je Monika Avsenik

Letošnja akcija 40 dni brez alkohola bo potekala od 14. februarja do 30. marca 2024.

Letošnja akcija bo že 19. po vrsti, letos pod geslom “Vir veselja in povezanosti”, sporočajo organizatorji. S preventivno akcijo ponovno opozarjajo na škodljive učinke alkohola na zdravje, na posledice uživanja alkohola v prometu in na neizmerljive duševne stiske bližnjih, predvsem otrok v družinah, kjer vlada alkohol. Prav zaradi tega spodbujajo ljudi, da po pustu v 40-dnevnem postu ne pijejo alkohola.

V sredo, ko se akcija 40 dni brez alkohola začne, bo Slovenska karitas skupaj s soorganizatorji predstavila akcijo, problematiko alkohola v Sloveniji, nove statistične podatke in pozitivne osebne zgodbe. Spregovorila bo tudi ambasadorka akcije Monika Avsenik, slovenska pevka, prav tako tudi predstavniki sodelujočih organizacij in zdravljeni alkoholiki, ki so pripravljeni povedati svoje življenjske zgodbe.

Slovenska karitas s soorganizatorji Javno agencijo RS za varnost prometa, Med.Over.Net in NIJZ ter podporniki akcije (Ministrstvo za zdravje, Zavod Varna pot, Katedra za družinsko medicino Medicinske fakultete v Ljubljani (projekt Sporočilo v steklenici), Društvo Žarek upanja, Zavod Vse bo v redu, Zveza klubov zdravljenih alkoholikov, Društvo abstinent, Društvo UP, Društvo Nacoa, Združenje FORTOX in Strojni krožki Slovenije), že devetnajsto leto spodbuja k solidarnosti z vsemi, ki trpijo zaradi nasilja, nesreč in bolezni.

Oddaj komentar