Po Ptujski cesti v Mariboru vozil s hitrostjo, kot da je na avtocesti, in si prislužil tisoč evrov kazni

Radarska slika prehitrega voznika na Ptujski cesti v Maribor. Vir: PU Maribor

V petek, 22. januarja 2021, je policist Postaje prometne policije Maribor ujel na radar voznika, ki je po Ptujski cesti v Mariboru vozil s hitrostjo 127 km/h.

Nekaj minut po poldnevu je tisti dan policist z dopplerjevim radarjem na Ptujski cesti v Mariboru, v neposredni bližini stavbe Postaje prometne policije Maribor, izmeril hitrost vozniku osebnega avtomobila BMW. Voznik belega BMW-ja je na delu Ptujske ceste, kjer je omejitev hitrosti s postavljenim prometnim znakom 70 km/h, vozil s hitrostjo 127 km/h, kar je za 57 km/h več od največje dovoljene hitrosti vožnje. Za takšno prekoračitev hitrosti je predpisana globa 1.000 evrov in stranska sankcija devetih kazenskih točk.

Policisti vse udeležence v cestnem prometu, še zlasti pa voznike motornih vozil, opozarjajo, da cesta v naselju ni avtocesta, in da prav vsi pričakujejo, da vozniki upoštevajo cestno prometne predpise, da vozijo strpno, zbrano in da hitrost vožnje prilagodijo omejitvam hitrosti, prometnim razmeram ter stanju in lastnostim cest, po katerih z vozili vozijo.

Oddaj komentar