Po dveh sezonah premora znova štajerski rokometni derbi

FOTO: RK Maribor Branik

Po dveh sezonah se v nedeljo, 16. decembra, v mariborsko dvorano Tabor vrača RK Celje Pivovarna Laško. Tako bomo priča štajerskemu derbiju.

Čeprav je Celje v prednosti glede zmag v medsebojnih obračunih z Mariborom pa so se serijski državni in pokalni prvaki že nekajkrat opekli v Mariboru, nazadnje 31. oktobra 2015. Maribor je v dvomesečnem nizu brez poraza in prvi čuvaj mariborske mreže Marin Đurica ne bi imel nič proti, če bi se ta niz nadaljeval tudi po nedeljskem obračunu s Celjem.

Marin Đurica, RK Branik Maribor

“Vsekakor je dober občutek biti neporažen toliko časa in res smo v dobri formi. To se pozitivno odraža na celotnem moštvu, saj se še bolj zavzeto dela na treningih in tudi vzdušje je odlično. Vsekakor ne bi radi prekinili ta uspešen niz, a se zavedamo, da je pred nami tekma z vrhunskim in težkim nasprotnikom. O Celju ne gre izgubljati besed, a menim, da se bodo tokrat morali pošteno potruditi, če bodo želeli odnesti točke iz Maribora. Imamo sicer nekaj kadrovskih težav, a bo to še dodaten motiv za nas, ki bomo stopili na parket,” razlaga 27-letni vratar Mariborčanov.

“Vedno sem trdil, da če dobro delaš se ti to slej ko prej povrne. Res se trudimo na treningih, pomagamo drug drugemu, se spodbujamo in le tako lahko prideš do uspeha. Zagotovo se bomo na tekmi proti Celju vsi do zadnjega skušali še toliko bolj želeli predstaviti v najboljši možni luči. Želim si, da bi ves ta naš trud nagradili tudi gledalci s številčnim obiskom ter se tako prepričali zakaj smo tako uspešni,” je dodal Đurica.

Ranevski: “Smo v dobri formi”

Kar nekaj teh štajerskih derbijev, sicer v dresu Celja, je dal skozi Nikola Ranevski, ki se vrača po težji poškodbi kolena. “Če se dobro spomnim, ko sem igral še za Celje, smo nekajkrat izgubili v Mariboru. Vesel bi bil, če bi se to zgodilo tudi tokrat. Šalo na stran, vemo, kdo je Celje ter kaj pomeni v slovenskem rokometnem prostoru in tudi v evropskem. Toda smo v dobri formi, imamo soliden pozitiven niz in temu primerna sta tudi visoka motivacija in samozavest. Naredili bomo vse kar je v naši moči, da bomo konkurenčni skozi vso tekmo ter da jih presenetimo,” je dejal izkušeni Celjan v vijoličastem dresu Ranevski.

Nikola Ranevski, RK Branik Maribor

Pravi, da je vesel, da je za njim obdobje garanja in da je “načrt bil, da zaigram po novem letu, a je bila rehabilitacija tako uspešna, da sem lahko zaigral že sedaj v decembru.”

Ranevski si v nedeljo želi več navijačev Maribora kot pa Celja. Prepričan je, da bodo zagotovo v lepem številu prišli celjski navijači in da je prav tako.

Navijači RK Celje Pivovarna Laško; VIR: Facebook RK Celje Pivovarna Laško

Na zadnjih tekmah nas je že prišlo podpreti več ljudi, tudi zaradi pozitivnih rezultatov. Podpora s tribun ti da še dodaten zagon, še posebej v težkih trenutkih. Naj pridejo v čim večjem številu, verjamem pa, da jim ne bo žal,” še dodaja Ranevski.

Srečanje med RK Maribor Branik in RK Celje Pivovarna Laško se bo v nedeljo 16. decembra v mariborski Dvorani Tabor pričelo ob 19. uri.

Oddaj komentar