Mariborčani obstali v četrtfinalu pokala

Vir: Facebook stran NK Maribor

Nogometaši Celja in Domžal so prvi polfinalisti pokala Pivovarne Union. Celjani so v prvem četrtfinalnem obračunu premagali Kalcer Radomlje z 2:0 (0:0), Domžale pa v drugem Maribor z 2:1 (2:0).

V Celju sta se v ponovitvi lanskega četrtfinala merila prvoligaš, ki je v rezultatski krizi zamenjal trenerja in na mesto Jirija Jarošika pripeljal Agrona Šaljo, in vodilni drugoligaš, ki je bil lani na dveh tekmah uspešnejši.

Celjani so bili v prvem polčasu boljši tekmec z več priložnostmi, v 26. minuti so tudi zadeli, a iz prepovedanega položaja. Radomljani so le enkrat resno zagrozili, in sicer v 31. minuti, ko je po strelu Gala Primca moral posredovati Matjaž Rozman.

V drugem polčasu je bilo razmerje na igrišču podobno, pobuda, čeravno precej jalova, je bila na strani prvoligaša, so si pa tudi gosti v 74. minuti priigrali nevarnejšo priložnost. Toda slednji so v 82. minuti ostali brez Gašperja Trdina, ki je dobil drugi rumeni karton in moral iz igre.

Domači so v 85. minuti unovčili številčno prednost in zadeli prek Amadeja Brecla, ki je žogo malce z leve strani poslal v mrežo ob bližnji vratnici. Zmago je v drugi minuti sodniškega dodatka potrdil Luka Kerin.

Prvoligaški obračun

V Domžalah pa se je odvil edini povsemprvoligaški četrtfinali obračun. Domžalčani so za zdaj pri dveh pokalnih lovorikah, v sezoni 2016/17 so jo osvojili pod taktirko Simona Rožmana, ki zdaj vodi Maribor. Ta pokala ni osvojil vse od leta 2016, skupaj pa ima devet tovrstnih naslovov.

Domžalčani so v uvodu tekme pokazali več, povedli pa so v 23. minuti, ko je pred vrati žogo po strelu Svena Šoštariča Kariča v mrežo preusmeril Matej Podlogar. Gosti tudi pozneje niso pokazali veliko, v 43. minuti pa so domači podvojili prednost, ko je Arnel Jakupović zadel z desetih metrov.

Rožman je na začetku drugega polčasa na igrišče poslal kar štiri nove igralce, Jana Repasa in Mlakarja, Aleksa Pihlerja in Aljošo Matka, v 60. minuti pa je Maribor zmanjšal zaostanek z golom Denisa Klinarja z desne strani.

V tem delu precej odločnejši gosti so pritiskali za izenačenje, imeli tudi nekaj nevarnih strelov, a je domžalska vrsta zdržala do konca in se veselila polfinala.

Preostala četrtfinala pa bosta v sredo. Ob 15.00 bo Drava gostila Koper, ob 17.30 pa bo Nafta 1903 pričakala vodilno ekipo Prve lige Telekom Slovenije Olimpijo.

Izidi:
– četrtfinale:
– torek, 27. april:
Celje – Kalcer Radomlje 2:0 (0:0)
Domžale – Maribor 2:1 (2:0)

– sreda, 28. april:
15.00 Drava – Koper
17.30 Nafta 1903 – Olimpija
Vir:Lokalec.si

Oddaj komentar