Permakulturni inštitut pripravlja simpozij Novo bogastvo

Fotografija je simbolična

Permakulturni inštitut Maribor pripravlja simpozij Novo bogastvo, ki bo 18. maja v Kristalni palači v Ljubljani. Simpozij nagovarja, informira in spodbuja k zdravemu načinu življenja in odgovornemu ravnanju nas vseh do okolja v katerem živimo.Z denarjem ni možno kupiti vsega, življenje nas na to hitro opomni in takrat se zavemo, kaj dejansko bogastvo je,” so zapisali organizatorji simpozija.

 

Simpoziju bo z vrhunskimi strokovnjaki in javno prepoznavnimi osebami udeležencem ponudil veliko novih informacij in praktičnih napotkov, kako živeti bolj zdravo in zadovoljno, kot tudi kako lahko s trajnostnimi ravnanji prispevamo k ohranjanju in regeneraciji okolja.

Moderni način življenja, kjer nam služba in druge obveznosti krojijo večino našega časa, je že pri mnogih zahteval velik davek, ne samo na zdravju in družbenih interakcija, temveč tudi na okolju lokalno in globalno. V svoji podzavesti se zavedamo, da to ne more biti v nedogled tako, ne pri posamezniku in ne pri družbi kot celoti. Zato je eden izmed ciljev tega simpozija, da udeležence in javnost informiramo o temah, ki se nanašajo na zdravo prehrano, bivanje, družbene interakcije in trajnostne prakse, ki vplivajo na zmanjševanje onesnaženja okolja v katerem živimo in ga pomagajo regenerirati,” sporočajo organizatorji.

Namen simpozija je javnost in udeležence spodbuditi k večji skrbi za njih same. Ker menijo, da z denarjem ni mogoče kupiti vsega, na kar nas življenje hitro opomni in se šele takrat zavemo, kaj bogastvo dejansko je, je takšen tudi naslov simpozija Novo bogastvo.

Vrhunski predavatelji bodo delili svoje znanje, izkušnje in osebne zgodbe, zato predvidevajo, da bo čas prehitro minil.

 

Oddaj komentar