Pahor: “Imamo sredstvo, s katerim lahko dosežemo, da normalno živimo”, cepljenje je sicer v zadnjih dneh v porastu

FOTO: Printsreen

Predsednik države Borut Pahor se je danes sestal z ministrom za zdravje Janezom Poklukarjem in strokovno skupino za covid-19.

K cepljenju pozval predvsem tiste, ki so starejši nad 50. let

Borut Pahor se je zahvalil vsem, ki so se cepili: “Veliko ste naredili za zdravje skupnosti. Rad bi se obrnil k tistim, ki se še niso in prosim, da premislite. To bo odločilni faktor, da bomo dosegli želeno precepljenost. Imamo cepivo, imamo sredstvo, s katerim lahko dosežemo, da s tem virusom ob potrebni precepljenosti normalno živimo.” Pozval je predvsem tiste, ki so starejši nad 50. let.

“Otroci hodijo v šolo in vsi smo srečni, da so šole odprte. Če bodo izpostavljeni okužbam, potem bodo lahko šole odprte, vendar razredi ne bodo mogli hoditi v šolo,” je poudaril in pozval k strpnosti: “Skupaj bomo premagali stisko, v kateri smo se znašli zaradi te bolezni.”

“Znanost pravi, da je cepivo varno in učinkovito. Znanosti moremo zaupati, ni drugega, komu bi lahko bolj verodostojno zaupali,” je dejal v nadaljevanju in opozoril, da čas teče.

Poklukar je ob tem dejal: “Virus ne loči med mladimi in starimi. Imamo od praktično hospitalizirane od 20 leta pa do 100 in več starih bolnikov. Povprečna starost je 61 do 62 let, na intenzivni enoti pa 59 let. “

Po podatkih NIJZ opažajo porast cepljenih

“Veselim se tega in se vsem zahvaljujem vsem, ki aktivno prispevajo, da bomo učinkovito zajezili epidemijo. Zdravstvo zmore 200.000 cepljenj tedensko. Zdravstveni delavci so odločeni, da se ne vdajo,” je dejal v nadaljevanju.

 

Oddaj komentar