Trajkovič v Moskvo na zaključek sezone

Vir: WTF Slovenija

V Moskvi bo konec razburljive sezone 2019. Začelo se bo v petek s prvimi dvoboji finalnega turnirja Velike nagrade, zaključilo pa v soboto, ko bodo razglasili najboljše posameznike leta 2019. Na turnirju, ki ga bodo izvedli v Dinamovi športni palači se pričakuje 128 najboljših taekwondoistov sveta iz 42 držav. Tekmovali bodo v osmih olimpijskih kategorijah. V Moskvo je odpotoval tudi Ivan Trajkovič.

Taekwondoisti se bodo borili tako za zlate medalje, kot za zadnje točke za olimpijsko lestvico.

V soboto bo vse jasno

Tako se bo to soboto izjasnilo, kateri posamezniki se bodo neposredno uvrstili na olimpijske igre in kateri bodo morali svojo naslednjo priložnost poiskati v olimpijskih kvalifikacijah, ki jih bodo po celinah organizirali v naslednjem letu. Med 128 udeleženci bo slovenske barve zastopal Ivan Trajkovič, naš veliki adut v kategoriji nad 80 kilogramov. Na decembrski olimpijski lestvici je Ivan ohranil šesto mesto. In to navkljub dejstvu, da ga je prehitel Nemec Bachmann, katerega je odličen dosežek na evropskem prvenstvu dvignil celo za štiri mesta in je sedaj na visokem tretjem mestu. Je pa Ivan prehitel Iranca Mardanija, ki je sedaj sedmi, a je med njima le slabih šest točk razlike.

Trajković bo v Moskvi ob sovjih nasprotnikih najbolj pogosto pogledoval proti Irancu, vendar je Ivan v majhni prednosti. Če bosta oba zmagala enako število dvobojev, bo naš prvak zadržal šesto mesto in s tem neposredni odhod na Japonsko. Res je sicer, da so nevarni še trije borci, ki so za njim (Brazilec Siqueira, Azerbajdžanec Isaev in Kazahstanec Duisebay), a je hkrati Anglež Cho le slabih pet točk pred Bistričanom. Torej je v igri še veliko kombinacij. A je dejstvo, da je Trajković v zelo dobrem položaju.

FOTO: taekwondowtf.si

Zaključne priprave in sparinge sem za spremembo opravil doma v Sloveniji. Prvi del s Patrikom Divkovićem, ki je nato odpotoval v Korejo. V drugem delu so mi družbo delali borci iz Makedonije (Dejan Georgievski, Filip Dodevski in Marko Stević). Bili so odlični asistenti in so mi veliko pomagali. V Moskvo sem pripotoval maksimalno pripravljen in motiviran. Verjamem, da bodo tudi nasprotniki na svojem najvišjem nivoju. A vem, kaj je moj cilj in verjamem da lahko potrdim olimpijsko normo na tem zadnjem letošnjem tekmovanju“, je po prihodu v Moskvo sporočil Trajković. Z njim sta odpotovala trener Jure Pantar in fizioterapevt Mario Dušak. Tja je prispela tudi Jasna Golubič, ki bo kot sodnica skozi turnir iskala svojo pot na olimpijske igre.

Predsednik WT Chungwon Choue meni: “Zelo se veselimo vrnitve v Moskvo in finala Velike nagrade. Prav tako komaj čakamo na podelitev nagrad, s katerimi bomo fantastično zaključili leto 2019. Udeleženci turnirja imajo izjemno priložnost, da si zagotovijo manjkajoče točke za neposredno udeležbo na olimpijskih igrah v Tokiu. Zato bo prisotna še dodatna motivacija. Prepričan sem, da bodo naši športniki prikazali dih jemajoč spektakel. V njem bodo uživali gledalci v dvorani in tudi tisti, ki si ga bodo ogledali doma. Sama podelitev nagrad pa je ob športnikih namenjena še zastopnikom nacionalnih zvez, trenerjem in sodnikom, ki so ključni, da je naš šport tako uspešen v svetovnem merilu.

Oddaj komentar