OŠ Janka Glazerja Ruše išče ravnatelja

Vir: arhiva Lokalec.si

Novo konstituiran Svet zavoda Osnovne šole Janka Glazerja Ruše je 29.3.2017  sprejel vse sklepe o imenovanju ravnatelja. Tako bo s 7. aprilom v Uradnem listu Republike Slovenije tudi objavljen razpis za ravnatelja ruške osnovne šole.

Kot pravijo na Občini Ruše, so vsled zadnjih dogodkov v zvezi z anonimkami in obiski šolske inšpekcije, so kot ustanovitelji apeliral na svet zavoda osnovne šole, da poskrbi za čimbolj transparentne in javno vodene postopke. Tako so vztrajali po objavi razpisa tudi v medijih, ne samo v Uradnem listu. “Razumljivo je, da si sedanji ravnatelj želi čim manj protikandidatov, nasprotno pa bi interes sveta zavoda moral biti javnost in transparentnost postopkov. Vsekakor je to interes občine, zato želimo, da je oglas viden in dostopen najširšemu krogu kandidatov,” tako je zapisala ruška podžupanja Zdenka Steblovnik Župan.

Predsednica Sveta zavoda Osnovne šole Janka Glazerja, Ljiljana Mičovič Struger je na naša vprašanja glede objave oglasa in transparentnosti poslovanja odgovorila: “Vsi postopki v zvezi z razpisom za delovno mesto ravnatelja OŠ Janka Glazerja Ruše tečejo zakonito in v skladu s poslovnikom šole in ZOF-ijem.”

Vir: Večer
Vir: Večer

V izbirnem postopku bodo mnenje o vseh kandidatih, ki izpolnjujejo pogoj, kot to predpisuje zakon, morali dati učiteljski zbor, svet staršev in občinski svet. “Na čelu šole želimo strokovnjaka ali strokovnjakinjo, ki bo dal oziroma dala nov razvojni zagon šoli, dvignil/a nivo znanja učencev in ugleda šole, ki je zdaj slab, razvijal/a nadstandardne programe v sodelovanju z občino, ki jih v skladu s predpisi določa in financira. Ob tem pa bo omogočal/a poklicno usmerjanje, glede na potrebe gospodarstva v občini, se držal občinskih odlokov ter upravljal s šolo, kot dober gospodar, kar za sedanje vodstvo žal ne moremo trditi,” pravijo na ruški občini. Kot poudarjajo želijo, da se konča dosedanja praksa kadrovske prepletenosti, iskanja izgovorov za slabše znanje učencev v slabi socialni sliki občine, netransparentnega delovanja organov in negospodarnega upravljanja z javnimi sredstvi.

Dosedanji in trenutni ravnatelj ruške osnovne šole Ladislav Pepelnik situacije sicer ne komentira, tudi tega ali bo ponovno kandidiral ni želel povedati. Za vse informacije nas je naslovil na Svet zavoda šole.

Oddaj komentar