Olimpijske sanje so postale resničnost! Slovenci na krilih Luke Dončića premagali Litvo

FOTO: Facebook

Slovenska košarkarska reprezentanca je danes pozno popoldne igrala v finalu kvalifikacijskega turnirja za preboj na olimpijske igre.

Slovenski igralci so se v Kaunasu pomerili z domačo Litvo, le še ta zmaga jih je ločila do premiernega nastopa na olimpijskih igrah, ki so letos v Tokiu.

Po nekaj napetih minutah tekmo dvoboja, je Slovencem na koncu uspelo pokazati premoč. Na krilih Luke Dončića so premagali domačine pred glasnimi navijači, ki bi jih naj bilo več kot 10 tisoč, in olimpijske sanje so postale resničnosti. Slovenska košarkarska reprezentanca bo tako v Tokiu prvič v zgodovini nastopila na olimpijskih igrah.

Slovenija je v Kaunasu nadigrala vse štiri tekmece. V predtekmovanju je Angolo premagala s 50 točkami razlike, Poljsko pa s 35. V polfinalu je pokleknila Venezuela z 28 točkami zaostanka, v finalu pa še gostitelji, ki prvič po 1992 ne bodo nastopili na olimpijskih igrah.

Čaka jih zanimiva skupina

Prvo ime tekme je bil Luka Dončić s trojnim dvojčkom. Dosegel je 31 točk, 13 podaj in 11 skokov. Vlatko Čančar je dodal 18 točk, Jaka Blažič 16 in Mike Tobey 13. Slovenija bo na Japonskem igrala v skupini C skupaj s Španijo, Argentino in Japonsko. Prva tekma jo čaka 26. julija proti Argentini, 29. julija se bo pomerila z domačini, 1. avgusta pa z aktualnimi svetovnimi prvaki.

Četrtfinala, kamor se bosta uvrstili prvi dve ekipi ter dve tretjeuvrščeni iz treh skupin, bodo 3. avgusta, finale oziroma tekma za bron pa 7. avgusta.

Na olimpijskih igrah bo nastopilo le dvanajst reprezentanc. V skupini A so Iran, ZDA, Francija in zmagovalec turnirja v Kanadi (Češka – Grčija), v skupini B pa Avstralija, Nigerija ter zmagovalca turnirjev iz Splita (Nemčija – Brazilija) in Beograda (Srbija – Italija).

Oddaj komentar