Odziv organizatorja potencialnega koncerta Thompsona

Po ponovnem poročanju o načrtovanem koncertu Marka Perkovića Thompsona v Mariboru se je odzval tudi organizator potencialnega koncerta tega hrvaškega pevca. Potem, ko je mariborski župan Saša Arsenovič dejal, da ne bo dovolil koncerta, Stojan Auer pa, da pevca ne bo gostil v svoji dvorani, se je zdaj oglasil tudi Milan Trol, ki je že lani skušal organizirati Thompsonov koncert.

Upravno sodišče je lani ugodilo tožbi Milana Trola proti odločitvi Upravne enote Maribor. To je koncert hrvaškega pevca Thompsona pred tremi leti prepovedalo. Trol pa lani namere po izpeljavi koncerta ni opustil in je iskal različne lokacije, kjer bi koncert lahko izvedel.

Danes pa smo dobili njegovo pisno sporočilo, ki se glasi:

“Sem organizator koncertov in moji koncerti so vedno bili in bodo skladni s predpisi. Ustaške ali bilo katere druge sporne ikonografije na mojih koncertih nikoli nismo in jih tudi nikoli ne bomo dovolili. Povpraševanje za koncerte je veliko. Želim organizirati čim več koncertov. Spoštujem predpise in ukrepe Covid-19, zato ne morem danes napovedovati datumov koncertov. O terminih novih koncertov bomo javnost obvestili takoj, ko bodo to dopuščale okoliščine.
Lp, Milan Trol”

Oddaj komentar