Odziv MO Maribor na mnoge kritike meščanov o zanemarjenosti Piramide

Mestna občina Maribor je na družbenem omrežju odgovorila na mnoge očitke glede zanemarjenosti Piramide.

Zapisali so, da si vodstvo občin že dalj časa prizadeva za prenos zemljišč na lokalno skupnost, saj želi v okviru celovite revitalizacije zgodovinskega mestnega jedra v povezavi z zelenimi mestnimi griči ustvariti kulturno, historično in turistično območje z urbanimi vinogradi, mestnimi sadovnjaki, rekreacijskimi površinami ter visokokakovostno gastronomsko ponudbo.

Niso lastniki območja

MO Maribor ima vizijo za Piramido, vendar za zdaj še ni lastnica omenjenega območja. Zemljišča, ki so že več let zanemarjena, so v lasti države, upravljavci le-teh pa so različni. Med njimi iz povprečja štrli predvsem del, kjer so zanemarjeni vinogradi, za katere skrbi zadruga Vino Piramida: “Že dalj časa opozarjamo odgovorne, da si takega stanja ne smemo dovoliti, odziva pa žal ni.”

“MO Maribor za zdaj sme urejati samo pot na Piramido, kljub vsemu pa po svojih zmožnostih s skupnimi delovnimi akcijami večkrat letno čisti in kosi okolico.
Vse meščane in obiskovalce vljudno prosimo za strpnost. Verjamemo in trdo delamo na tem, da se bomo kmalu lahko sprehodili po čistem, urejenem in turistično zanimivem biseru mesta,” še sporočajo iz MO Maribor.

Oddaj komentar