Ob prazniku Maribora koncerti na petih gričih okoli mesta

FOTO: VISIT MARIBOR

Ob današnjem prazniku Mestne občine Maribor bodo nocoj znova brezplačni koncerti na gričih okoli mesta. Na takšen način so občinski praznik prvič obeležili lani, letos pa so k praznovanju dodali še kulturne programe z zgodbami preteklosti in sodobnosti v predmestjih ter brezplačno vožnjo z mestnimi avtobusi.

Medtem ko je bila ob tem prazniku v prejšnjih letih večinoma le občinska slovesnost za ožji krog povabljenih, so se na občini lani odločili, da k obeleževanju dneva, ko je bil Maribor prvič omenjen v pisni listini iz leta 1164, pritegnejo širšo javnost.

Lanska izvedba je naletela na zelo dober odziv, saj se je koncertov po besedah župana Saše Arsenoviča udeležilo okoli 10.000 ljudi.

Tokrat bosta na griču Piramida nastopila Leopold I. in Emkej, na Gorci v Malečniku Pupa & Denis, na Meranovem Zoran Predin in Danilo Ženko, na Trikotni jasi Akustični orgazem ter na kmetiji Vino Hlade v Kamnici Žan Hauptman s skupino.

Pohodi na omenjene griče se bodo začeli na izhodiščnih točkah ob 18. uri, kjer bodo prvi pohodniki prejeli brezplačne naglavne svetilke. Prav tako bo med 17. in 23. uro brezplačen mestni avtobusni potniški promet.

Za razliko od lani tokrat na vrhu ne bodo prižigali kresov, ampak bodo ob 20.10 osvetlili nebo svetlobni efekti.

Čez dan bo potekal program na petih avtobusih z odhodom z glavne avtobusne postaje in na končnih postajah v mariborskih predmestjih. Na takšen način bodo mariborske kulturne institucije predstavile “zgodbe preteklosti in sodobnosti” Košakov, Melja, Pobrežja, Studencev, Tabora in Tezna.

Občinska proslava s podelitvijo občinskih priznanj in nagrad je bila že v sredo zvečer v Dvorani Union.

vir: LOKALEC.SI

Oddaj komentar