FURS zapečatil bencinsko črpalko v Rušah

V Občini Ruše so v minulih tednih zapečatili bencinski servis OMV v Bezeni.

Z vprašanji smo se obrnili na Finančno upravo Republike Slovenije, kjer nam o konkretnih primernih ne morejo govoriti: “Na vprašanja, ki zadevajo konkretne davčne zavezance, ne moremo odgovoriti zaradi varovanja davčne tajnosti. V skladu z Zakonom o davčnem postopku kot davčna tajnost veljajo vsa dejstva, okoliščine, podatki, odločitve in drugo, kar zadeva posameznega zavezanca za davek.”

OMV v Rušah v partnerskem upravljanju

Novinarska vprašanja zakaj je objekt zapečaten smo naslovili tudi na OMV Slovenija. Tam pojasnjujejo, da je bencinski servis OMV v Rušah v partnerskem upravljanju in deluje na podlagi franšiznega poslovnega modela. Partner upravljavec, družba Agroruše, je v konkretnem primeru tudi lastnik zemljišča in poslovne zgradbe, kjer deluje bencinski servis.

“V tem trenutku je opravljanje vseh dejavnosti s strani partnerja upravljavca onemogočeno, zato je bencinski servis začasno zaprt. V OMV Slovenija delujemo v smeri, da bo bencinski servis ponovno odprt za goste v najkrajšem možnem času,” so še odgovorili, niso pa pojasnili zakaj je prišlo do tega ukrepa.

Zapečatenje najstrožji ukrep

“Dodamo lahko, da sta ukrep začasne prepovedi opravljanja dejavnosti in zapečatenje med strožjimi ukrepi Finančne uprave RS, in se ju uporabi le, ko je to nujno potrebno zaradi preprečitve nadaljnjih kršitev ali odpravo nepravilnosti. Uporabi se ju praviloma pri zavezancih, ki kontinuirano kršijo zakone in druge predpise, katere izvajanje nadzoruje Finančna uprava RS, če nobeni ukrepi niso več učinkoviti in če je to nujno potrebno zaradi preprečitve nadaljnjih kršitev,” še odgovorijo na Finančni upravi RS.

Oddaj komentar