Novosti v svetu zavoda UKC Maribor

UKC Maribor

Po več mesecih bo danes znova zasedal svet Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor, a v spremenjeni sestavi in z novim predsednikom.

Vlada je namreč konec aprila imenovala nove predstavnike ustanovitelja, nov je tudi predstavnik mariborske občine. Na začetku današnje seje bodo morali izvoliti novega predsednika sveta zavoda, saj je prejšnji predsednik Ljubo Germič decembra lani odstopil. Takoj za njim sta podala odstop še ena predstavnica ustanovitelja oziroma vlade Stanislava Naterer in predstavnik Mestne občine Maribor Vilibald Premzl.

Občina je kmalu za svojega predstavnika v svetu UKC Maribor imenovala Zdravka Luketiča, novoimenovana vlada pa se je odločila zamenjati skoraj vse svoje predstavnike. Za preostanek mandata, to je do 4. septembra 2021, je na ta mesta imenovala Roberta Pungerla, Andreja Šauperla, Srečka Felixa Kropeja, Borisa Miho Kaučiča in Jožeta Šabedra. Stanislava Naterer je sredi aprila preklicala svojo odstopno izjavo in bo ostala v svetu zavoda.

Člani sveta zavoda prav tako ostajajo predstavnica Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) Suzana Jarc in predstavniki zaposlenih v UKC Maribor Mojca Dobnik, Mitja Hojs in Lucija Kuder.

Na današnji seji bo svet zavoda med drugim obravnaval letno poročilo UKC Maribor za leto 2019, ko je klinični center z izvajanjem sanacijskega programa uspel po nekaj letih izplavati iz rdečih številk. Letos pa se mu zaradi epidemije novega koronavirusa znova obeta presežek odhodkov nad prihodki.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar