Nove komplikacije, tokrat pri cepljenju s tretjim odmerkom

FOTO: Pixabay.com

Tisti, ki so se cepili s tretjim, osvežilnim odmerkom cepiva, imajo lahko težave pri prestopu meje. Sistem Zvem namreč ob tem zapiše, da so prejeli drugi odmerek. Zaradi tega pa nadaljnjih 14 dni ne smejo v tujino.

Tako se je pojavil nov zaplet s sistemom Zvem, saj nihče pri sistemu ni predvidel cepljenja s tretjim odmerkom, pišejo na Necenzurirano.si, kjer so razložili težave ene od njihovih bralk. Ta je prejela tretjo, osvežilno dozo cepiva Pfizer, v sistemu Zvem pa je na digitalnem certifikatu izpisalo, da je prejela drugo dozo. Tu pa se pojavi težava, saj marsikatera država dovoli vstop polno cepljenim, torej z dvema odmerkoma, šele 14 dni po prejemu drugega odmerka. To pomeni, da bralka še 14 ne bi smela v določene države.

Zapisali so še, da se je bralka za reševanje težave obrnila na center za podporo eZdravje. Napotili so jo na NIJZ, ki pa ji niso odgovorili, ampak poslali seznam kontaktov za cepljenje.

1 KOMENTAR

  1. No, nad tem se pa čudim,da ni v ZVEM toliko brihtnega človeka,da bi pravilno zapisal tretji odmerek ne pa drugi. Nikakor nemore biti drugi,če je že oseba drugi odmerek dobila pred časom. Ja to pa je šlamparaj zaradi katerega so povzročili nekaterim veliko škode.

Oddaj komentar