Voda v mariborskih pitnikih bo vedno brezplačna

Potem ko se je v medijih razširila novica o “spornih” pitnikih v Sežani, kjer ostane žejne, kdor ima prazno denarnico, smo preverili ali lahko kaj podobnega doleti tudi Mariborčane. K sreči bo voda v mariborskih pitnikih ostala brezplačna.

Pred dnevi so mediji poročali o spornih pitnikih, ki jih je uvedla Komunala v Sežani. Testno so pitnike postavili v štirih vaseh, na nobene od teh pa se brz denarja ne da dobiti nit požirka voda. Za 4 litre vode je treba v pitnik vstaviti kovanec za 10 centov. Izvedeli smo, da se Mariborčanom kaj takega ne bo zgodilo.

Foto: bralka S.Z.

V Mariboru pijemo zastonj
V Mariborskem vodovodu, ki ima 53 javnih pitnikov v mestu in okolici, zagotavljajo, da je voda na pitnikih brezplačna in, da bo tako tudi ostalo. “V vročih poletnih dneh ljudje potrebujejo osvežitev in zadostne količine tekočine in vode, v Mariborskem vodovodu to nudimo zastonj. Kot družbeno najbolj odgovorno podjetje v državi, na 53 lokacijah javnih pitnikov skrbimo, da se lahko ljudje in živali odžejajo. Za nas je seveda nesprejemljivo, da bi vodo na pitnikih zaračunali,” je poudaril direktor Mariborskega vodovoda Danilo Burnač.

Oddaj komentar