NK Maribor predstavil novo okrepitev, prišel produkt nogometne šole Rapida

Po Marku Zalokarju je drugi novinec v Ljudskem vrtu Marko Božić, 24-letni zvezni igralec iz Avstrije, produkt nogometne šole Rapida, ki se je že pridružil moštvu v pripravljalni bazi v Moravskih Toplicah. Prihaja iz italijanske Serie B, na enoletno posojo z možnostjo odkupa iz moštva Frosinone Calcio, smo ga pa spoznali na slovenskih igriščih v jesenskem delu prejšnje sezone, ko je igral za Radomlje, so zapisali na uradni spletni strani NK Maribora.

“Po nekaterih načrtih bi moral biti pri nas že prej, z drugačnimi pogoji. O njegovih zmožnostih sem se prepričal že pred prihodom v Radomlje, morda je takrat šlo za zamujeno priložnost, ki pa smo jo izkoristili zdaj. Med prejšnjo sezono je imel uspešno, zanimivo jesen v Radomljah, v Italiji, v zelo težkem okolju, mu ni šlo po načrtih, ni dobil prave priložnosti in prišel je trenutek, ko smo se hitro odzvali. Marko Božić je igralec z avstrijsko nogometno šolo, z izredno dinamiko, predvsem pa z univerzalnostjo, saj lahko igra na različnih položajih. Kot krilni napadalec, kot ofenzivni vezist ali tudi v središčnem delu zvezne vrste. Sklenjen je dogovor o posoji, ampak z možnostjo odkupa. Ni bilo pomislekov pri odločitvi, Marko je želel k nam in dobili smo fanta, ki ima potencial, nogometno nepredvidljivost ter lahko prispeva svoj delež,” je novinca številka dve za nkmaribor.com predstavil športni direktor Marko Šuler.

Prvi vtisi so dobri

Marko Božić zgodbo v vijoličastem začenja z dodatnim motivom in z dobrimi izkušnjami iz prvega slovenskega poglavja. “Zelo sem vesel, da sem tukaj in da mi je ponujena priložnost, da lahko v Sloveniji tudi na višjem nivoju pokažem, kar zmorem. Ko sem odšel iz Radomelj, sem podrobno spremljal slovensko ligo tudi v nadaljevanju sezone. Maribor dobro poznam, všeč mi je slog igre ekipe in verjamem, da se lahko uspešno prilagodim. Prvi vtisi so zelo dobri, spoznal sem celotno ekipo, strokovni štab. Vsi so me lepo sprejeli in imam dober občutek o naši skupni zgodbi.”

Igral za mlajše selekcije Rapida

Rojen in nogometno izšolan na Dunaju je bil igralec s hrvaškimi koreninami do prejšnjega poletja polnih 13 let član Rapida, kjer je igral za mlajše selekcije ter pred selitvijo v Slovenijo za drugo ekipo dunajskega moštva. “Pri osmih letih me je oče vpisal v nogometno šolo Admire, pri desetih sem se preselil k Rapidu. Potem so se naše poti razšle, želel sem prvoligaški izziv. Radomlje so predstavile svoj projekt, sprejel sem možnost za selitev v Slovenijo in že po šestih mesecih sem dobil povabilo v Frosinone, kot nagrado zame ter za Radomlje. V Italiji sem pridobil nove, koristne izkušnje, zdaj pa komaj čakam, da začnem z igranjem v vijoličastem. Moje želje so enake klubskim. Najprej odpiramo sezono z evropskim tekmovanjem, prizadevali si bomo opraviti kakovostne priprave in priti čim dlje v kvalifikacijah, z enako mero ambicioznosti pa bmo šli tudi v ligaško tekmovanje. S ciljem, da ubranimo naslov.”

Oddaj komentar