Pazite za volanom! Akcija “Slovenija piha 0,00” tudi v Mariboru.

Od danes do konca tedna bo potekala akcija “Slovenija piha 0,00” tudi v Mariboru. 

Te dni pred martinovim bo akcija Slovenija piha 0,00 tudi tokrat usmerjena v bližino gostinskih lokalov, zabaviščnih prostorov in krajev, kjer se zadržuje večje število ljudi.

Preizkus alkoholiziranosti bodo odredili tudi vsem kršiteljem, ki bodo s hujšim prekrški, kot so na primer prehitra vožnja, nepravilno prehitevanje in neupoštevanje določil o prednosti, ogrožali varnost drugih prometnih udeležencev.

Akcijo Slovenija piha 0,0 organizirajo drugič
Kot so prepričani na ministrstvu, so povezovanja med področjem zdravstva in zagotavljanja varnosti cestnega prometa uspešnejša, če so podkrepljena s konkretnimi akcijami na terenu. Akcijo Slovenija piha 0,0 organizirajo drugič zapored in lani je imela po njihovih navedbah izjemno pozitiven odmev v javnosti.

Kot so še pojasnili na ministrstvu, na slovenskih cestah približno vsaka deseta prometna nesreča nastane kot posledica vožnje pod vplivom alkohola, slednji pa botruje vsaki tretji prometni nesreči s smrtnim izidom. Lani so alkoholizirani udeleženci povzročili 41 smrtnih prometnih nesreč in 1009 prometnih nesreč s telesnimi poškodbami.

Najpogostejši povzročitelji prometnih nesreč pod vplivom alkohola so stari med 24 in 34 let. Največ prometnih nesreč pod vplivom alkohola se sicer zgodi ob koncih tedna ter v poznih nočnih in zgodnjih jutranjih urah.

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar