NEVARNO: Mariborčan pijan po avtocesti v napačno smer

Foto: družba DARS d.d.

Danes zgodaj zjutraj ob 3.15 se je pijan Mariborčan v nasprostni smeri vozil po avtocesti A1 iz smeri Šentilja proti Mariboru. Mariborski policisti so bili obveščeni na interventno številko 113. Nemudoma so se odzvali in voznika ustavili malo za izvozom Maribor center.

Policisti so se po prejetem klicu nemudoma povezali z upravljalcem avtoceste, družbo DARS. Njihove avtocestne kamere so vozilo zaznale v predoru Vodole, na številko 113 pa so se vrstili še dodatni klici o vožnji tega vozila v nasprotni smeri.

Foto: družba DARS d.d.
Foto: družba DARS d.d.

Policisti so v postopku ugotovili, da je bil za krmilom osebnega avtomobila Mariborčan, ki bo v naslednjih dneh dopolnil 28 let. Ob preverjanju njegovega psihofizičnega stanja, je elektronski indikator alkohola pokazal, da je imel voznik v organizmu natanko 1,00 mg/l alkohola. Policisti so mu takoj odvzeli vozniško dovoljenje in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Foto: družba DARS d.d.
Foto: družba DARS d.d.

Pravilno obveščanje lahko rešuje življenja
Tokratna vožnja v nasprotni smeri avtoceste se je za ostale udeležence v prometu na avtocesti k sreči srečno končala. “Želim pa izpostaviti, kako zelo pravilno so ravnali tisti, ki so nas na telefonsko številko 113 obveščali o tem kje, je vozil nevarni voznik. Pravilen odziv in ravnanje drugih udeležencev v prometu na avtocesti je ključno, da lahko policisti in upravljalec avtoceste, ustavimo in iz prometa izločimo takega voznika še preden pride do nesreče in seveda, da na nevarnost še pravočasno opozorimo vse, ki se nahajajo na avtocesti ali se nanjo šele vključujejo“, je sporočil Miran Šadl iz Policijske uprave Maribor. Nasvete, kako ravnati, če se znajdete v podobni situaciji med vožnjo po avtocesti, si lahko preberete na spletni strani policije.

Oddaj komentar