Navodila za paciente, ki sumijo na okužbo s koronavirusom

VIR: pixabay.com

Zdravstveni dom Adolfa Drolca Maribor in Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor sta izdala navodila za paciente, ki utemeljeno sumijo, da bi lahko bili okuženi s koronavirusom. Prosijo, da se jih dosledno upošteva, saj lahko tako preprečimo nadaljnje širjenje bolezni.

Včeraj smo že objavili videoprispevek, da v Mariboru vzpostavljajo vstopno točko v primeru izbruha koronavirusa pri nas. Vzpostavljajo jo na Cesti proletarskih brigad v neposredni bližini sedeža Gasilske brigade Maribor in Ulico Eve Lovše ob trgovskem centru Mercator. Predvidena lokacija za občane Maribora in sosednjih občin ter občane Ptuja, Ormoža, Slovenske Bistrice in Lenarta. Vstopna točka naj bi začela delovati v naslednjih dneh.

Ob tem je treba posebej poudariti, da naj se pacienti, ki sumijo, da so se okužili s koronovirusom, ne hodijo sami do zdravnika v ambulante, zdravstveni dom ali v bolnišnico, ampak naj pokličejo svoje osebnega zdravnika, ki jim bo dal natančna navodila, kako ravnati. Če vam ne uspe priklicati osebnega zdravnika, lahko pokličeta centralo ZD Adolfa Drolca Maribor na telefonsko številko 02 /22 86 200, nikakor pa brez predgodnega dovoljenja ne vstopajte v zdravstveni dom ali bolnišnico, saj lahko pri tem pride zaradi nalezljivosti do okužbe več oseb.

ZD Adolfa Drolca je na svoji spletni strani objavil še natančnejša navodila, ki vam jih citiramo.

Navodila za paciente. Koronavirus. Vir: Spletna stran ZD Adolfa Drolca Maribor

Podobna navodila tudi na UKC Maribor

Danes pa so novo obvestilo objavili tudi na spletni strani UKC Maribor, v katerem pišejo, da vstopna točka še ne deluje, in da naj pacienti ne hodijo v UKC Maribor, ampak naj ostanejo doma in se po telefonu v prvi fazi posvetujejo z osebnim zdravnikom:

Navodila za paciente. Koronavirus. Vir: spletna stran UKC Maribor

 

Oddaj komentar