Na študijsko izmenjavo na Univerzo v Mariboru prihaja kar 447 tujih študentov

Slika je simbolična. Vir: Pixabay.com

Z začetkom študijskega leta so na Univerzo v Mariboru prišli tudi tuji študenti v okviru programa Erasmus+. V zimskem semestru študijskega leta 2021/2022 bo tako na Univerzi v Mariboru na študijski izmenjavi 447 študentov.

Največ jih prihaja iz Španije (146), Portugalske (58) in Turčije (47). Na študijsko izmenjavo v tujino pa odhajata 102 študenta Univerze v Mariboru, največ na Portugalsko (20), Španijo (14) in Češko (11). Univerza v Mariboru organizira v četrtek, 14. oktobra 2021, ob 17. uri, spletni dogodek »Gremo na Erasmus«, s katerim želijo študente spodbuditi k študijski izmenjavi preko programa Erasmus+. Na dogodku bo predstavljen tudi nov Erasmus+ razpis za študij v letnem semestru študijskega leta 2021/2022, ki prinaša številne novosti.

V primerjavi z istim obdobjem lani, je v zimskem semestru na študijski izmenjavi v okviru programa Erasmus+ na Univerzi v Mariboru več kot 70 odstotkov lanskega števila tujih študentov, medtem ko se je približno 40 odstotkov več študentov Univerze v Mariboru odločilo za odhod v tujino. Največ tujih študentov se je v okviru programa Erasmus + odločilo za študij na Ekonomsko – poslovni fakulteti (114), Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (99) in Filozofski fakulteti (40).

Tuji študenti skoraj v celoti precepljeni

»Kljub temu, da je pandemija COVID-19 še vedno pomembno posegla v izvedbo programa Erasmus+, nas je prijetno presenetilo število študentov, ki se bodo udeležili študijske izmenjave na Univerzi v Mariboru in tako že dosegamo številke pred začetkom pandemije«, poudarja vodja službe za mednarodno sodelovanje na Univerzi v Mariboru Uroš Kline in dodaja: »Tuji študenti so tudi skoraj v celoti precepljeni, zato pri izvedbi študijskega procesa in obštudijskih aktivnosti ne pričakujemo večjih težav«.

Praktično usposabljanje v tujini

Program Erasmus+ je eden najuspešnejših programov Evropske unije. Študentom omogoča, da del rednih študijskih obveznosti na kateremkoli nivoju/stopnji oziroma ciklu študija (vključujoč pripravo diplomskih, magistrskih ali doktorskih nalog), namesto na matični fakulteti opravi na partnerski instituciji v tujini. Prav tako omogoča študentom praktično usposabljanje v tujini.

Oddaj komentar