Naši so se srdito borili do konca, a žal je malo zmanjkalo do medalje

FOTO: Slovenia Olympic Team

Slovenski košarkarji so po srditem boju z Avstralci žal izgubili v v borbi za bronasto olimpijsko medaljo.

Naši reprezentantje so s tem dosegli izjemen rezultat in domov bodo jutri prišli z zabeleženim četrtim mestom na olimpijskih igrah. Tako Slovenija kot Avstralija sta sicer predtekmovanje v Tokiu končali brez poraza. Slovenci so bili boljši do Argentincev, Japoncev in Špancev, Avstralci pa so nastopili v skupini z Nemci, Italijani in Nigerijci. V četrtfinalu je nato Slovenija ugnala Nemčijo, Avstralija pa prav tako prepričljivo Argentino.

Prve ZDA, druga Francija, tretja Avstralija

V polfinalu so Slovenci v izjemno napeti končnici klonili proti Francozom, Avstralci pa so kar prepričljivo izgubili proti Američanom, ki so v finalu tudi postali olimpijski prvaki. Tekma za bron je namreč bila zadnje dejanje olimpijskega košarkarskega turnirja za moške, saj je bilo finale na sporedu že ob 4.30 po slovenskem času. Igralci ZDA so z zmago zabeležili šestnajsti olimpijski naslov in četrtega v nizu. Avstralci pa so z zmago nad Slovenci prvič osvojili medaljo na velikem tekmovanju.

Avstralija je doslej sodelovala na petnajstih olimpijskih igrah, od 1972 je bila vselej med udeleženkami. Štirikrat je igrala tekmo za tretje mesto in vsakokrat do danes izgubila. V Rio de Janeiru je bila za točko boljša Španija, 1996 in 2000 ji je bron speljala Litva, 1988 pa ZDA.

Oddaj komentar