Temperature v prihodnjih dneh še vedno visoke

Slika je simbolična. Vir: Pixabay.com

Danes bo pretežno jasno. Najvišje dnevne temperature bodo od 32 do 36, na Primorskem do 38 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.V soboto bo sončno. Pozno popoldne in zvečer bodo predvsem v severni in severovzhodni Sloveniji nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč. Jutranje temperature bodo od 14 do 20, ob morju okoli 22, najvišje dnevne od 32 do 38 stopinj Celzija.

Opozorilo: Na Primorskem je razglašena zelo velika požarna ogroženost v naravi, velika nevarnost pa je tudi drugod po Sloveniji. Po nižinah v večjem delu Slovenije bo sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev, ki bo največja na Primorskem.

Obeti: V nedeljo bo večinoma sončno in v notranjosti države malo manj vroče, predvsem na severu Slovenije bodo možne posamezne plohe in nevihte. Na Primorskem bo pihala šibka burja. V ponedeljek bo pretežno jasno in spet bolj vroče.

Vremenska slika: Nad severno Evropo je plitvo ciklonsko območje s hladno fronto, ki je prešla srednjo Evropo. Nad našimi kraji se zadržuje zelo topel in suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo pretežno jasno in vroče. V soboto bo sončno in še bolj vroče, popoldne bodo v krajih severno od nas začele nastajati plohe in nevihte.

Biovreme: Danes bo vpliv vremena ugoden, v soboto pa bo vremenski vpliv zaradi bližanja vremenske fronte, zmerno obremenilen. Oba dneva bo sredi dneva in popoldne po nižinah velika toplotna obremenitev.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar