Na FZV UM z akcijo “Dan brez dvigala”

Študenti Fakultete za zdravstvene vede bodo danes izvedli akcijo »Dan brez dvigala«.Na dan dogodka, ki bo potekal 24. aprila, bodo študenti Fakultete za zdravstvene vede, v organizaciji Študentskega sveta, s trakovi zaprli vhodna vrata dvigal.

V pritličju FZV UM bodo delili promocijski material in z letaki spodbujali ter promovirali zdrav način življenja s fizičnimi aktivnostmi ter obiskovalce povabili v tretje nadstropje UM FZV, kjer bodo izvajali brezplačne meritve krvnega sladkorja, krvnega tlaka in srčnega utripa. Vsem, ki se bodo akcije udeležili, bodo ponudili zdrav obrok v obliki sadja, oreščkov in sadnih sokov.

Vir: UM

​S preprosto idejo, kot je hoja po stopnicah, želijo spodbujati in promovirati zdrav način življenja s fizičnimi aktivnostmi. Bolezni srca in ožilja namreč lahko preprečimo z zdravim življenjskim slogom, ki vključuje redno telesno dejavnost, zato bodo študentje delovali tudi zdravstveno vzgojno. Na podlagi tabele za ocenjevanje absolutnega tveganja za katerikoli srčno-žilni dogodek v naslednjih desetih letih, so obiskovalce poučili o dejavnikih tveganja za razvoj srčno žilnega obolenja, med katere spada tudi telesna neaktivnost.

Vir: UM

Oddaj komentar