V soboto Parada ponosa Maribor 2021: “Zate, zame, za nas!”

Po dveh letih bo skupnost LGBTQIA+ v soboto, 26. junija 2021, ob 17. uri s pričetkom na Trgu svobode, ponovno korakala tudi v Mariboru – tokrat s poudarkom na solidarnosti in sloganom: “Zate, zame, za nas.”

Ekipa programa Maribor skozi rožnata očala je ob najavi letošnjega Mavričnega junija v Mariboru, ki s kulturno-umetniškimi, zabavnimi in informativnimi vsebinami obeležuje mesec ponosa, napovedala številne dogodke z LGBTQIA+ tematiko. Sproščanje epidemioloških ukrepov je pomenilo, da se jih lahko več odvije v živo in v večji obliki, pospremila pa jih je tudi napoved, da se v Maribor konec meseca vrača parada ponosa.

Gre za drugo izdajo mariborske parade, s katero je Maribor junija 2019 postal drugo slovensko mesto za Ljubljano z lastnim Pride dogodkom. Tudi takrat jo je organizirala ekipa programa Maribor skozi rožnata očala, po uradnih podatkih pa je privabila blizu tisoč ljudi. Danes je Slovenija bogatejša še za dve paradi: koroško, ki se je v Slovenj Gradcu prvič odvila lani ter združeno parado v Novi Gorici in Gorici, ki bo prvič na sporedu letos. V Mariboru se bo ta konec tedna zgodila po dvoletni odsotnosti zaradi pandemije.

Druga mariborska parada ponosa se bo odvila to soboto, 26. junija ob 17. uri s pričetkom na Trgu svobode. Protestnemu shodu bo sledil politični program z govorkami in govorci, ki poleg župana Saše Arsenoviča in prorektorja Urbana Brena z Univerze v Mariboru med drugim vključujejo predstavnice in predstavnike LGBTQIA+ organizacij iz Gorice in Nove Gorice, Koroške ter Ljubljane.

Oddaj komentar