Na čelu mariborske mestne uprave začasno Mateja Cekić

Boris Železnik in Mateja Cekić

Direktor mariborske mestne uprave Boris Železnik danes zaključuje svoje delo na tem mestu. Do prihoda novega direktorja oziroma direktorice bo kot vršilka dolžnosti direktorice vodila mestno upravo dosedanja pomočnica direktorja mestne uprave Mateja Cekić, so danes za STA povedali na občini.

Odhod Železnika, ki je na čelo mariborske mestne uprave prišel pred letom dni, je po navedbah občinske službe za odnose z javnostmi “posledica razhajanj v pogledih vodenja mestne uprave z županstvom Mestne občine Maribor”.

Čeprav ga je na položaj pripeljal sedanji župan Saša Arsenovič, očitno nista našla skupnega jezika. “Najini pogledi glede vodenja mestne uprave so se razšli, v tem kontekstu iščeva najboljše rešitve za mestno upravo. Župana pri tem nimam namena ovirati, ne nazadnje me ima v skladu z zakonom o javnih uslužbencih v prvem letu dni od imenovanja pravico zamenjati kadarkoli brez razloga,” je za časnik Večer pred prazniki pojasnil Železnik.

Da v njunih pogledih, kako voditi upravo, prihaja do razhajanj, je po poročanju Večera potrdil tudi Arsenovič in ob tem dodal, da je Železnik svoje naloge opravljal dobro, zato mu na nadaljnji karierni poti želi vse najboljše.

Začasno bo vodenje mestne uprave prevzela vršilka dolžnosti, nato pa bo po napovedih sledil javni razpis za novega direktorja mestne uprave. Cekićeva je bila v času prejšnjega župana Andreja Fištravca že vršilka dolžnosti direktorice mestne uprave, po prihodu župana Arsenoviča pa je delala kot pomočnica Železnika.

S 1. januarjem 2020 je postala tudi vodja občinskega urada za finance in proračun, ki ga je do sedaj po pooblastilu vodila Nataša Sluga. Urad za komunalo, promet in prostor pa namesto Vilija Eisenhuta odslej po pooblastilu vodi Gorazd Škrabar, sicer vodja urada za gospodarske dejavnosti.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar