Morilcu iz Gerečje vasi grozi dosmrtni zapor, oškodovanca terjata 170 tisoč evrov

Vir: pixabay.com

Ptujsko sodišče je pred sodnika pozvalo 35-letnega Silva Drevenška, ki je za lanski božič v Gerečji vasi do smrti zabodel svojo nekdanjo partnerico in njene starše.

Več kot pol leta po zločinu, v katerem je izgubil starše in sestro, se bo Miha, ki zdaj skrbi za nečaka, ki je izgubil mamo in stare starše, soočil s krvnikom. Ptujski sodnik je predobravnavni narok zoper 35-letnega Silva Drevenška razpisal za sredo, poroča Večer. Ali so med obtoženim trojnega umora in tožilstvom stekla pogajanja o morebitnem priznanju krivde, ni časniku ni znano. Če v okviru predobravnavnega naroka očitanih dejanj ne bo priznal, Drevenšku grozi kazen dosmrtnega zapora.

​Dvakrat grozil s samomorom

V zločin ga je gnalo to, da se ni mogel sprijazniti s tem, da ga je 35-letna partnerica, s katero ima nekajletnega otroka, dokončno zapustila. Po razpadu njune večletne zveze se je večkrat sprl z njo zaradi delitve skupnega premoženja in stikov z otrokom, je o Drevenškovem motivu po tragediji v Gerečji vasi izjavil šef kriminalistov na mariborski policijski upravi Beno Meglič.

Po dejanju se je odpravil k prijateljem

Nekdanji partnerici je obtoženi vzel življenje v novogradnji, v katero sta se z otrokom preselila leto pred zločinom. Potem ko jo je zabodel z nožem, je odšel še čez cesto v hišo njenih staršev. Pred hišo je naletel na 58-letno mater in zabodel tudi njo, nakar je v hiši poiskal še glavo družine, 61-letnega tasta in vzel življenje tudi njemu. Po morilskem pohodu je sedel v avto in se odpeljal proti gasilskemu domu, kjer je nepovabljen planil v hišo domačina in si v njej kar sam postregel s pijačo.

Kmalu so na to lokacijo prispeli policisti in osumljenca opazili z nožem v rokah. Potem ko so mu ukazali, naj nož odloži, se je z njim porezal po vratu, zatem pa je na ponovni ukaz policistov nož vendarle odvrgel na tla. Aretaciji se je upiral, a so ga uniformiranci obvladali. V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor so Drevenška še isti dan operirali. Tri dni po dejanju je bil že sposoben za zaslišanje na policiji in pred preiskovalno sodnico na Ptuju. Ta je zanj odredila pripor, v njem pa je Drevenšek 2. januarja znova poskušal storiti samomor, zapišejo pri Večeru, a mu je tudi ta poskus spodletel.

Od morilca zahtevata odškodnino 

V kazenskem spisu je po podatkih Večera že premoženjskopravni zahtevek, ki ga je v imenu mladoletnega oškodovanca, sina in vnuka umorjenih, vložil odvetnik Danijel Planinšec. Za duševne bolečine ob izgubi matere in starih staršev nekajletni otrok od očeta Drevenška terja 100 tisoč evrov. Denar od obtoženega terja tudi Miha, kot so pri časniku izvedeli neuradno, je preko odvetnika Planinšca na ptujsko sodišče vložil tožbo, v kateri zaradi izgube staršev terja 70 tisoč evrov odškodnine.

Oddaj komentar