V UKC Maribor gostili delegacijo s Kitajske

Obisk Kitajske delegacije v UKC Maribor

Namen obiska Kitajske delegacije je bila utrditev in dodatna vzpostavitev sodelovanja z najmodernejšimi bolnišnicami v Šanghaju. Gre za sodelovanje pri temeljnih raziskavah in skupnih kliničnih raziskovalnih projektih. Gostje, sicer predstavnikih različnih bolnišnic Šanghaja, so si med drugim ogledali tudi Medicinsko fakulteto Univerze v Mariboru s poudarkom na laboratorijskem delu, Oddelek za radiologijo in Oddelek za onkologijo.

“Šanghaj je mesto, ki ima 38 super modernih bolnišnic z izjemno napredno medicinsko tehnologijo. Sicer z njimi že sodelujemo, prav gotovo pa si želimo še tesnejšega sodelovanja. Mi smo te bolnišnice v preteklem letu že obiskali, Kitajska delegacija nam sedaj vrača obisk, saj si tudi oni želijo sodelovanja z Medicinsko fakulteto pri skupnih raziskovalnih projektih in morda še kliničnega sodelovanja pri kliničnih raziskovalnih projektih. Program pogovorov je tako kar precej obširen,” je ob obisku povedal direktor UKC Maribor, dr. Vojko Flis.

Kitajska delegacija in v sredini dr. Vojko Flis, direktor UKC Maribor

Flis je še dodal, da bodo skupna delovanja na področju temeljnih raziskav v sodelovanju z Medicinsko fakulteto in klinične raziskave iz različnih področij. “Tokrat so bili naši gostje iz področja torakalne kirurgije, onkologije in bolezni prsnega koša. Na Kitajskem so, ko govorimo o medicini specialnosti, te nekoliko drugače razdeljene kot v Evropi,” je še dodal Flis.
Po obisku delegacije iz Švice oziroma predsednice Nacionalnega sveta Švicarske konfederacije, so zdaj UKC Maribor obiskali še gostje iz Kitajske, kar nakazuje, da želi UKC Maribor s raznimi mednarodnimi povezovanji širiti svoje znanje in bolnikom omogočiti še boljši zdravstveni servis.

Oddaj komentar