Minister Boštjan Koritnik bo gost letošnje FOCUS konference

Prejšnja FOCUS konferenca. Vir: FOCUS konferenca

Letošnja 6. FOCUS konferenca o inovacijah in komunikaciji v javni upravi in javnih podjetjih bo 25. in 26. novembra potekala v spletni obliki. Na konferenci bo med drugim govoril minister za javno upravo Boštjan Koritnik, ki bo predstavil strateške usmeritve komuniciranja v javni upravi Republike Slovenije.

“Apriori inštitut za integrirano-inkluzivno komunikacijo jugovzhodne Evrope spremlja projekte in dejavnosti javnih uprav v jugovzhodni Evropi. Moram poudariti, da je Republika Slovenija za državljane doslej naredila največji korak naprej. Predvsem v novih smernicah za digitalno preobrazbo javne uprave, kot tudi v funkcionalnosti in kakovosti. Hvaležni smo, da se bo minister Koritnik na letošnji konferenci pogovarjal z direktorico oddelka za strateške komunikacije pri Evropski komisiji Tino Zournatzi; Direktorjem Javne službe za komuniciranje in informiranje nizozemske vlade Erikom den Hoedtom, Generalnim sekretarjem Skupščine evropskih regij Christianom Spahrom in generalnim sekretarjem Beneškega kluba Vincenzom Le Voci “ je povedal predsednik organizacijskega odbora konference FOCUS Danijel Koletić, ki napoveduje organizacijo konference prihodnje leto v Sloveniji.

Konferenca FOCUS in komunikacije v javni upravi in javnih podjetjih o inovacijah in komunikacijah v javni upravi in javnih podjetjih je doslej potekala na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter v Srbiji.

Letošnja konferenca bo udeležencem ponudila 17 predavanj in dva panela z naslovom: “Medijski pogled na komunikacijska sporočila javne uprave” in panel
“Značilnosti in izzivi komuniciranja v političnih in javnih institucijah.” Treba je še opozoriti, da je letošnja udeležba na konferenci brezplačna in da se lahko vsi zainteresirani prijavijo 18. novembra 2020 po 12. uri na uradni spletni strani www.focus-conference.eu.

Organizatorja letošnje konference sta Apriori inštitut za integrirano-inkluzivno komunikacijo jugovzhodne Evrope in Konrad-Adenauerjeva fundacija.

Oddaj komentar