Mbajk z dvema novima postajama

FOTO: MBajk

Sistem souporabe koles Mbajk v MO Maribor deluje od meseca aprila in potrjuje, da gre za praktično in okolju prijazno dopolnitev javnega potniškega prometa, saj beleži že več kot 16.000 uporabnikov s skupno več kot 343.600 opravljenimi vožnjami. Največ izposoj v enem dnevu je bilo 10. oktobra, ko je bilo s kolesi opravljenih 3623 voženj.

MO Maribor je skupaj s podjetjem Europlakat, ki je z MO Maribor v javno-zasebnem partnerstvu, v teh dneh postavila še dve dodatni postajališči za kolesa, in sicer na križišču Ljubljanske in Focheve ulice ter na Poljanah ob Prometni šoli Maribor. Postaji bosta začeli obratovati predvidoma v petek, 18. novembra.

V sistem, ki deluje 24 ur na dan vse dni v letu bo tako od petka naprej tako vključenih 23 postaj z 230 kolesi, ki so razporejene po širšem središču mesta.

V prihodnje so dodatne postaje predvidene še na desnem bregu Drave ob stanovanjskih naseljih na območju Tabora, Studencev, Pobrežja in Tezna. Časovni okvir širitve in mikrolokacija dodatnih postaj še nista natančno določena. Se bo pa pri širitvi sistema upoštevalo, da med postajami ne sme biti več kot 400 do 500 metrov razdalje.

Izposojo lahko opravijo preko terminala na postaji ali preko mobilne aplikacije Mbajk. Razpoložljivost prostih koles in ključavnic za vsako od postaj uporabniki lahko preverijo na terminalu ali preko mobilne aplikacije. Uporabniki storitve ob letni registraciji plačajo 3 evre, ki se štejejo kot dobropis, nato pa si kolesa za posamezne vožnje izposojajo brezplačno, saj je brezplačna vsaka prva ura izposoje ob neomejenem številu izposoj.

Uporabniki lahko registracijo v sistem uredijo na spletni strani www.mbajk.si.

Oddaj komentar