Marprom z novo aplikacijo za enostavno in varno kupovanje vozovnic

Vir: Facebook Marprom

Od danes bodo lahko uporabniki javnega mestnega potniškega prometa svoje vozovnice kupovali na daljavo – preko brezplačne mobilne in spletne aplikacije Marprom Shop, ki jo je za MO Maribor ustvarilo mariborsko podjetje.

V mestnem potniškem prometu v Mariboru je bila uvedena novost na področju prodaje vozovnic: od 17. decembra 2020 je vozovnice za mestne avtobuse moč kupiti tudi preko mobilne ali spletne aplikacije. Obe uporabnikom ponujata nakup enkratnih voženj in polnjenje obstoječih kartic Marprom z različnimi vozovnicami.

Več možnosti

V novi spletni aplikaciji lahko potniki izbirajo med nakupom papirne vozovnice (ene ali več) in nakupom vozovnic na obstoječo fizično kartico. Po nakupu papirne vozovnice to prejmejo v PDF dokumentu, ki ga natisnejo in nato uporabijo na čitalniku vozovnic na avtobusu. Na obstoječe kartice je možno nalagati tako kuponske vozovnice za več voženj kot različne mesečne vozovnice. Plačilo je v vseh primerih treba opraviti z bančnimi karticami (Maestro, Mastercard, Visa, Activa).

Enako velja tudi ob nakupu vozovnic preko mobilne aplikacije Marprom Shop – ta omogoča nakup enkratnih vozovnic v sami aplikaciji, pri čemer kupci za vsako vožnjo prejmejo t.i. QR kodo, ki jo nato na avtobusu prikažejo na mobilnem zaslonu in prislonijo k čitalniku vozovnic. Poleg tega mobilna aplikacija zagotavlja polnjenje obstoječe kartice z vožnjami oz. različnimi vozovnicami.

Marprom Shop

Mobilna aplikacija Marprom Shop je na voljo v spletnih trgovinah Google Play in App Store, od koder jo lahko uporabniki prenesejo na mobilnik brezplačno. Spletna aplikacija je dostopna na spletni strani Marproma v zavihku Nakup vozovnic. Za pomoč uporabnikom je na voljo podpora, ki je dosegljiva na e-naslovu podpora@marprom.si.

ENOSTAVNO IN VARNO KUPOVANJE VOZOVNIC NA DALJAVO

?? V mestnem potniškem prometu v Mariboru smo uvedli novost na…

Objavil/a Marprom dne Sreda, 16. december 2020

Obe aplikaciji sta bili zasnovani v mariborskem podjetju Margento R&D. Z novo enostavno možnostjo nakupa vozovnic na daljavo želijo v Mariboru uporabo mestnega avtobusnega prometa še bolj približati potnikom.

Oddaj komentar