Mariborski turizem v pričakovanju športnega festivala OFEM

ponedeljek, 19. junija 2023, ob 10. uri bodo predstavniki Zavoda za turizem Maribor s partnerji pred Hišo Stare trte na Lentu sprejeli baklo miru Olimpijskega festivala evropske mladine, ki se bo v Mariboru odvijal med 23. in 29. julijem 2023.

Največji večpanožni dogodek pri nas bo predstavljal vrhunec poletne sezone v štajerski prestolnici ter odlično priložnost za turistično promocijo in dvig prihodkov ponudnikov v mestu in širši okolici.

Pričakujejo, da bodo ustvarili okoli 30.000 prenočitev

Organizatorji pričakujejo, da bodo udeleženci in drugi obiskovalci v času Olimpijskega festivala evropske mladine ustvarili okoli 30.000 prenočitev, glas o Mariboru kot destinaciji za družinske počitnice, mestni oddih in aktivnosti na prostem pa ponesli v kar 48 držav.

Zavod za turizem Maribor je za namene spremljevalnega programa festivala pripravil izbor najbolj priljubljenih turističnih doživetij, ki bodo na voljo okoli 5.000 mladim športnikom s spremljevalci in tekmovalno tehničnim osebjem – od ogledov mestnega jedra, (digitalizirane) zgodbe najstarejše trte in obiska znamenite Vinagove kleti, do tradicionalnega splavarjenja na Dravi in gastronomskega odkrivanja vinorodne okolice. Na Glavnem trgu bo vse dni festivala stala turistično informacijska stojnica.

Pripravljeni na poletni vrvež

Jure Struc, direktor Zavoda za turizem Maribor: “Turistični delavci smo pripravljeni na poletni vrvež, ki je pred nami. S festivalom OFEM se bomo še enkrat zapisali na evropski zemljevid športnih mest in verjamemo, da tudi kot nepozabno doživetje za več tisoč naših gostov. Ob dvigu prihodkov turističnih in s turizmom povezanih ponudnikov bo OFEM s prenovljeno športno infrastrukturo prispeval tudi h konkurenčnosti Maribora na področju organizacije športnih tekmovanj na mednarodni ravni. V ponedeljek bomo skupaj sprejeli baklo miru OFEM in se podali na pot največjega športnega dogodka pri nas.”

Sprejem bakle miru OFEM Maribor 2023 s strani predstavnikov mariborskega turizma bo v ponedeljek, 19. junija 2023, ob 10. uri pred Hišo Stare trte na mariborskem Lentu.

Oddaj komentar