FOTO: Ponovno velik uspeh mladega mariborskega judoista

Enej Marinič z bronasto medaljo

Zadnji dan posamičnega tekmovanja na evropskem prvenstvu v judu za mladinke in mladince je Sloveniji prinesel drugo medaljo. Po zlati Lie Ludvig iz celjskega Judo kluba Z’Dežele Sankaku si je bron prigaral mariborski judoist, član Judo kluba Branik Broker, Enej Marinič.

Enej je bil po uspešnih nastopih na kvalifikacijskih tekmovanjih in po lanskoletnem bronu na svetovnem prvenstvu postavljen kot prvi nosilec kategorije. Tako je veljal za enega glavnih kandidatov za odličje, tudi zlato. Kot so pokazali dvoboji na tekmovanju, je bila dosegljiva tudi zlata medalja, vendar si je Enej privoščil manjšo napako v polfinalni borbi proti Nemcu Eriku Abramovu, ki ga je stala nastopa v finalu.

Enej Marinič na Evropskem prvenstvu v judu v Bolgariji

Po izgubljenem dvoboju v polfinalni borbi se je Enej hitro zbral in suvereno premagal madžarskega nasprotnika v dvoboju za tretje mesto Richarda Waczulika. Po tekmovanju je Enej povedal: “Na tekmovanje sem prišel kot prvi nosilec. S tem se je ustvarilo kar nekaj pritiska. Prvo borbo sem premagal Italijana z dvema wazarijema. V drugem dvoboju sem po taktični borbi v prvem delu premagal nemškega predstavnika z ipponom. V polfinalu sem izgubil proti drugemu Nemcu, ki je na koncu osvojil srebrno medaljo. V borbi za tretje mesto sem imel starega znanca iz Madžarske s katerim je to že bila četrta borba na večjih turnirjih. V naporni borbi mi je le uspelo zmagati z ipponom. Tega rezultata sem iskreno vesel, saj se s tem rezultatom poplača vse delo, katero vlagam v judo. Zdaj se veselim nastopa na svetovnem prvenstvu naslednji mesec.”

Enej Marinič na stopničkah

Bronasta medalja na evropskem prvenstvu je Enejeva druga medalja iz velikih tekmovanj po lanskoletnem bronu na svetovnem prvenstvu v Zagrebu. Tako je dokazal, da je na pravi poti tudi za velike dosežke, morebiti tudi za nastop na največjih tekmovanjih na svetu v članski kategoriji. V mesecu oktobru čaka Eneja še svetovno prvenstvo za mladinke in mladince na Bahamih.

Oddaj komentar