Policisti poostreno nad opite voznike

Mariborski policisti so sporočili, da so minuli vikend, natančneje v noči iz sobote, 15. decembra, na nedeljo, 16. decembra, v sklopu evropsko usklajenega poostrenega nadzora cestnega prometa nad psihofizičnim stanjem voznikov, “Alcohol & drugs”, izvedli poostren nadzor po metodologiji “PROMIL”.  Preizkusili so 216 voznikov, 16 jih je vozilo pod vplivom alkohola.

Med 216 preverjenimi vozniki so pri 9 voznikih izmerili koncentracijo nad 0,52 mg alkohola na liter izdihanega zraka.

Ker problematika vožnje pod vplivom alkohola še vedno izstopa, bomo s ciljem doseganja ugodnejših prometno varnostnih razmer tovrstni problematiki pozornost pri nadzoru cestnega prometa namenili tudi v prihodnje,” so sporočili iz PU Maribor.

Udeležencem cestnega prometa pa medtem svetujejo, da se za vožnjo ne odločijo v primeru, da so uživali alkoholne pijače, temveč naj vozi kdo, ki alkoholnih pijač ni užival oziroma naj za prevoz uporabijo javna prevozna sredstva.

Dosledno naj upoštevajo tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prednosti, prehitevanju, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov ter varnostni razdalji,” še dodajajo na policiji.

Oddaj komentar