Mariborski rokometaši po Celju v Celje

Uroš Štumpfl, FOTO: MP Produkcija

Po nedeljskem prvenstvenem obračunu med rokometaši Maribora Branika in Celja Pivovarne Laško v mariborski Dvorani Tabor se bosta moštvi pomerili še v Areni Zlatorog. Na sporedu je namreč osmina finala Pokala Slovenije.

Žreb je v minulem tednu določil, da se bodo Mariborčani in Celjani pomerili že v 3. krogu pokalnega tekmovanja. Slednji se bodo tako pomerili že drugič v štirih dneh.

Zavedamo se, da nas čaka zelo zahtevna naloga in vemo kdo je Celje. Kljub nedeljskemu porazu v Celje ne odhajamo z »belo zastavo«. Tudi tam se želimo predstaviti v najboljši možni luči. Menim, da smo na zadnji prvenstveni tekmi proti njim pokazali zelo dobro rokometno predstavo. Želimo si ponoviti to tudi v pokalni tekmi in pustiti srce na parket,” je dejal 24-letni Uroš Štumpfl, ki je po poškodbi gležnja kapetana Tadeja Soka prevzel vodilno vlogo na desnem krilu.

Marin Đurica, RK Branik Maribor

Le dva dni premora sta zelo malo za pripravo po tako težki tekmi, a so v taboru vijoličastih rokometašev pripravljeni tudi na to. “Potrebno se je dobro spočiti tudi z načinom dela na treningih. Kljub temu je fizična priprava na visokem nivoju, nedeljska tekma pa je dobra spodbuda za nas, da smo lahko konkurenčni tudi takim moštvom kot je Celje. Motivacije ne bo manjkalo in verjamem, da bo vsak izmed nas stisnil zadnje atome moči iz sebe za morebitno presenečenje,” je zaključil Štumpfl.

 Srečanje med RK Celje Pivovarna Laško in RK Maribor Branik, ki bo imelo tudi humanitarno noto, se bo v sredo 19. decembra v celjski Areni Zlatorog  pričelo ob 18. uri.

Oddaj komentar