Mariborski Pohorje: Tradicionalni 7. Kros za Puklovo roko z vrha Pohorja do doline

Na Mariborskem Pohorju se bo prihodnjo soboto, 20. marca, odvijal 7. Kros za Puklovo roko – spust v spomin na lani preminulega dolgoletnega člana tehničnega odbora Zlate lisice Jožeta Pukla. Potekal bo po (takrat že zaprti) smučarski progi od zgornje postaje gondole do doline, po kateri se bo moč spustiti s smučmi, snežnimi deskami, pležuhi ali kolesi.

Na spominskem spustu lahko sodelujejo vsi, ki eno od naštetih prevoznih sredstev obvladajo do te mere, da jim vožnja po progi med zaplatami snega, trave in zemlje ne povzroča preglavic. Start bo v soboto ob 10. uri, na spust pa se je treba predhodno prijaviti do 19. marca preko e-naslova info@puklovaroka.si. Udeležba je brezplačna, vsi sodelujoči bodo morali sami poskrbeti le za gondolsko vozovnico in seveda ustrezno opremo.

Letos malce drugače kot pretekla leta

Zaradi pojava koronavirusa bo spust tokrat potekal nekoliko drugače kot v preteklosti; ker bo izvedba prilagojena številu udeležencev, bodo točne informacije o njej objavljene naknadno na Facebook strani Kros za Puklovo roko. Že sedaj pa vse pozivajo, da na prizorišču spoštujejo uveljavljene zaščitne ukrepe, kot so nošenje obraznih mask, ohranjanje ustrezne razdalje itd.

Po koncu bodo najhitrejši v vsaki kategoriji vpisani na prehodni pokal s Puklovo roko. Ob tem bodo sodelujoči dobili spominske majice in različne praktične nagrade. Vse
aktualne informacije, povezane s Krosom za Puklovo roko, je mogoče spremljati na njegovi uradni Facebook strani.

KROS ZA PUKLOVO ROKO PRELOŽEN NA 20. MAREC

Ker trenutne snežne razmere na Visit Pohorje omogočajo nadaljevanje smuke…

Objavil/a Kros za Puklovo roko dne Torek, 09. marec 2021

Mariborčan Jože Pukl je bil vrsto let tako poklicno kot po upokojitvi povezan s smučanjem in Pohorjem, mnogim pa je ostal v spominu tudi po umetni roki. V znak spoštovanja do Puklovega dela in predanosti Pohorju je bil v letu 2008 prvič izveden atraktiven spust, poimenovan po njegovi roki. Ta tradicija se je nato ohranila vse do danes.

Oddaj komentar